Foster astım ilacı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Foster astım ilacı nasıl kullanılır?
  2. Foster aerosol nedir?
  3. Foster Nexthaler ne için kullanılır?
  4. Astım ilaçları nasıl kullanılır?
  5. Astımın yan etkileri nelerdir?
  6. Ventolin puf nasıl kullanılır?
  7. VENTOLIN kaç fıs?

Foster astım ilacı nasıl kullanılır?

FOSTER® 100/6 mikrogram aerosol inhalasyon çözeltisi Ağız yolundan nefes ile alınarak kullanılır.

Foster aerosol nedir?

FOSTER, ağızdan solunan ve doğrudan akciğerlere aktarılan, iki etkin madde içeren bir basınçlı inhalasyon çözeltisidir. FOSTER, 1 adet inhaler içeren ambalajlarda kullanıma sunulan inhalatördür. Her bir inhaler 120 aerosol puf'u ihtiva etmektedir.

Foster Nexthaler ne için kullanılır?

FOSTER NEXTHALER 18 yaştan itibaren astım ve KOAH tedavilerinde düzenli olarak kullanılır. Astım tedavisinde 3. basamaktan itibaren astım belirtilerinin düzeltilmesi ve kontrol altına alınması, orta ve ağır KOAH hastalarında ise belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında kullanılır.

Astım ilaçları nasıl kullanılır?

Astım tedavisinde kullanılan ilaçlar solunum yolu ile alınırlar. Bu sayede çok düşük dozlarda etki edeceği yerde (akciğerler) istenilen etkisi hızlı şekilde sağlanmaya çalışılır. Çok düşük dozlarda ve akciğerlerimizde etki sağlarken kan dolaşımına karışmadığı için yan etkiler de uygun dozlarda verildiğinde görülmez.

Astımın yan etkileri nelerdir?

Astım bu belirtilerle ortaya çıkıyor
  • Kuru öksürük krizleri.
  • Nefes darlığı
  • Hırıltılı solunum.
  • Nefes alıp verirken ıslık sesi çıkması
  • Göğüs ağrısı veya göğüste baskı hissi.
BE

Ventolin puf nasıl kullanılır?

VENTOLİN seyreltilmeden kullanılır ancak uzun sürede (10 dakikadan uzun) verilmesi gerekli ise serum fizyolojik ile seyreltilir. İlacınız nebülizör yardımıyla buhar haline getirilir. Aerosol yüz maskesi, T parçası veya soluk borusunun içine yerleştirilen tüp yardımı ile buhar ağızdan solunarak akciğerlere çekilir.

VENTOLIN kaç fıs?

VENTOLIN inhaler özel olarak dizayn edilmiş, aktivatörü olan ölçülü dozlu bir cihazdır. İnhaler ile 200 kez püskürtme yapılabilir ve her püskürtme ile 100 mikrogram salbutamol salınır.