Ispanya oturma izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ispanya oturma izni nasıl alınır?
  2. Türkiyede oturma izni nasıl alınır?
  3. AB oturma izni nasıl alınır?
  4. Yabancılara oturma izni veriliyor mu?
  5. Oturma izni nereden alınır?
  6. Ikamet uzatma harcı ne kadar?
  7. Aile ikamet izni kaç günde çıkar?

Ispanya oturma izni nasıl alınır?

Golden Visa başvurusunun değerlendirilmesinde en temel şartı, değeri en az €500.000,00 olan bir gayrimenkul yatırımında bulunmaktır. Bu yatırım karşılığında İspanya'da oturum ve çalışma izninin yanı sıra başvurucuya eğitim görme ve Schengen ülkelerinde serbest dolaşma hakkı da tanınmaktadır.

Türkiyede oturma izni nasıl alınır?

Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri'ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

AB oturma izni nasıl alınır?

AB Süresiz Oturum İzni için yabancılar dairesine başvuruda bulunursunuz. "Süresiz Oturum İzni" bölümünde “Nerede süresiz oturum izni başvurusu yapabilirim?” başlığı altında yazılı olanların aynısını yapmanız gerekir. Daha sonra istediğiniz AB ülkesinde oturum izni başvurusunda bulunursunuz.

Yabancılara oturma izni veriliyor mu?

Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.

Oturma izni nereden alınır?

İkamet izni almak için yapılacak ilk başvuru online sistem üzerinden, e-ikamet üzerinden yapılmaktadır. Bu başvuru ön başvuru niteliği taşımakta olup ikamet izni almak için randevu dahilinde oturulmak istenen yerdeki Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alınır.

Ikamet uzatma harcı ne kadar?

31 Aralık 2019 tarihinde ve 30995 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün genel tebliği ile belirlenmiş olan 01.01.2021 tarihinden itibaren geçerli olacak İkamet İzni Belgesi Kart bedeli 125 TL olarak belirlenmiştir. 2019 yılında 89 TL olan İkamet kartı ücreti, 2020 yılında 110 ...

Aile ikamet izni kaç günde çıkar?

İkamet izni başvuruları sonuçlanma süresi kanunen 90 gündür. Bu sürenin uzaması durumunda bilgilendirme yapılmaktadır.