Türksat Uydu boylamı nedir?

İçindekiler:

  1. Türksat Uydu boylamı nedir?
  2. Turksat 4A uydusu nasil yuklenir?
  3. Boylam açısı ne demek?
  4. Uydu kör tarama ne demek?
  5. Uydu frekansı kaç olmalı?
  6. Türksat 42E kanal arama nasıl yapılır?

Türksat Uydu boylamı nedir?

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Turksat 4A uydusu nasil yuklenir?

Türksat 4A Frekansları nasıl ayarlanır?
  1. İlk önce tüm kanal listesini silin.
  2. Menüden uydu listesi seçeneğine gelin ve Türksat 42 E seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.
  3. Kanal arama kısmına gelin ve arama seçeneğine girin.
  4. Gelen ekranda Türksat 4A frekans bilgisini girin.
BE

Boylam açısı ne demek?

Boylam, başlangıç meridyeninin doğusundaki veya batısındaki herhangi bir noktanın açısal mesafesi. ... Meridyenler, Ekvator'a dik açı yapacak şekilde yerküreyi 360 eşit parçaya bölen ve uçları kutuplarda birleşen, yay şeklindeki varsayımsal çizgilerdir.

Uydu kör tarama ne demek?

Kör tarama, DVB uydu alıcılarının, kablo alıcılarının ve set üstü kutuların özel bir fonskiyonudur. Bu özelliği taşıyan alıcılar 2003 yılından beri piyasada olup önceden frekans, sembol oranı bilgisi ya da özel bir ayar gerektirmeksizin uydunun tüm frekans aralığının taranmasına imkân tanırlar.

Uydu frekansı kaç olmalı?

Türksat A.Ş. hizmet kalitesinin artırılması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, mevcut şebeke arama frekanslarına (Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000) yeni frekanslar eklendi.

Türksat 42E kanal arama nasıl yapılır?

Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.