Evde batık tırnak nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Evde batık tırnak nasıl çıkarılır?
  2. Tırnak batması iltihabını ne kurutur?
  3. Tırnak batması için nereye gidilmeli?
  4. Tırnak batması antibiyotikle geçer mi?
  5. Tırnak batması olan tırnak nasıl kesilir?
  6. Tırnak batması alınmazsa ne olur?

Evde batık tırnak nasıl çıkarılır?

Tırnak batımı olan ayağı ılık bir suya koyup 15 dakika bekletiriz. İşlemim kolay yapılabilmesi için 15 dakikada o tırnağın ya da derinin yumuşaması gerekmektedir. 15 dakika ayağın suda kaldıktan sonra çıkartarak kurulanır. Tırnak batımının olduğu yeri tırnak makasıyla temizleme işlemi yapılır.

Tırnak batması iltihabını ne kurutur?

Sıcak su kullanarak iltihabı kurutmak en etkili yoların başında geliyor. Sıcak su içerisine elma sirkesi ekleyebilir ve iltihaplı bölgeyi koruması sayesinde iltihaplanmadan kurtulabilirsiniz. Öte yandan tırnak batması iltihabı için sarımsak ve soğan yardımı ile de bu sorunları kolayca halledebilmeniz mümkündür.

Tırnak batması için nereye gidilmeli?

Tırnak batmasında önce cerrahi olmayan girişimler ile tırnağı kurtarmak gerekmektedir. Operasyon en son çaredir. Bu aşamaların hepsine hakim branş dermatolojidir. Bundan dolayı batık tırnak için öncelikle dermatoloji uzmanına başvurmak gerekir.

Tırnak batması antibiyotikle geçer mi?

Tırnak büyüyünce kavisli değil düz şekilde kesilir. Parmağı sıkıştırmayan geniş veya ucu açık ayakkabı giymek gerekir. Bu sırada batma sebebiyle enfeksiyon varsa ağızdan veya merhem şeklinde antibiyotikler kullanılabilir.

Tırnak batması olan tırnak nasıl kesilir?

Önce tırnak batmasının bulunduğu kısımdan tırnak köküne doğru dikey bir kesim yapılır. Daha sonra tırnağın kesilen kısmı çekilerek çıkarılır. Bazen tamamının çıkarılması gerekebilir.

Tırnak batması alınmazsa ne olur?

El ya da ayak parmaklarının hareketlerinin kısıtlanmasına neden olmaktadır. Tüm parmağı sararak sorunun daha da büyümesine neden olmaktadır. Çok fazla ilerleyerek kangren oluşmasına neden olabilmektedir. Enfeksiyon kana karışarak bakteri oluşmasına neden olmaktadır.