Ankara Polis Akademisine nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. Ankara Polis Akademisine nasıl girilir?
  2. Ankara Polis Akademisi kaç yıl?
  3. Türkiyede kaç tane polis okulu var?
  4. Istanbul polis akademisine nasıl girilir?
  5. Gölbaşı polis akademisine nasıl girilir?
  6. Polis okulu var mı?
  7. Gölbaşı polis Akademisine hangi otobüs gider?
  8. Polis Akademisi kaç yıl sürer?

Ankara Polis Akademisine nasıl girilir?

13 Ağustos ve 27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan başvurular www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile giriş yapılarak yapılacaktır. Yapılacak olan sınavlarda başarılı olan öğrenciler Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim ve öğretim süreçlerine katılacaktır.

Ankara Polis Akademisi kaç yıl?

2001'deki yeni bir yapılanmanın ardından Polis Akademisinin 4 yıllık lisans eğitimi işlevi, Güvenlik Bilimleri Fakültesine devredildi.

Türkiyede kaç tane polis okulu var?

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Istanbul polis akademisine nasıl girilir?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan üniversiteye giriş sınavından istenilen puanı almış olmak, Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak PMYO Sınavında başarılı olmak şartları aranmaktadır.

Gölbaşı polis akademisine nasıl girilir?

Gölbaşı Polis akademisi'ne ulaşmak için, Ankara otogarı Aşti'de indikten sonra, AŞTİ'nin hemen önünde bulunan Konya yolu'na çıkın. Gölbaşı Polis Akademisi'ne doğrudan bir dolmuş veya otobüs hattı bulunmuyor. AŞTİ ile Gölbaşı arası mesafe 15 km. Dolmuş ile 20-25 dk arası sürede ulaşabilirsiniz.

Polis okulu var mı?

PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

Gölbaşı polis Akademisine hangi otobüs gider?

Ayrıca Ulus'tan kalkan ve Kızılay üzerinden Gölbaşı'na gelen 105-2 numaralı ve 195-2 numaralı Ego Belediye otobüslerine binerek Gölbaşı girişinde inebilirsiniz. Buradan da taksi vasıtasıyla Polis Akademisi'ne ulaşabilirsiniz.

Polis Akademisi kaç yıl sürer?

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü) aracılığı ile 6 ay eğitim alınır. PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) aracılığı ile 2 yıl eğitim alınır. PAEM (Polis amirleri Eğitim Merkezi) aracılığı ile 11 aylık eğitim alınır.