Fatura kaybolursa ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Fatura kaybolursa ne yapmalıyım?
  2. Faturanın aslı kaybolursa ne olur?
  3. Aslı Gibidir fatura geçerli mi?
  4. Kaybolan fatura nasıl ödenir?
  5. Boş fatura kaybolursa ne olur?
  6. Elektrik faturası faturasız nasıl ödenir?
  7. Aslı gibidir onayı kim yapar?

Fatura kaybolursa ne yapmalıyım?

Kaybolan faturaların kullanılmış olması halinde mahkemeye başvurulması gerekiyor. Mahkemeden kayıp faturaların geçersizliği ile birlikte bir zayi belgesi talep edilmesi lazım. Bu şekilde mahkemeden alınacak kararla birlikte, ivedi olarak vergi dairesine başvuru yapmak gerekiyor.

Faturanın aslı kaybolursa ne olur?

Faturanın aslının kaybolduğu durumlarda satıcı firmalar faturanın kendilerinde kalan nüshasının fotokopisi üzerine “Aslı Gibidir” yazarak kaşeleyip imzalamakta, alıcılar ise satıcılar tarafından belirtilen şekilde onaylanan fatura fotokopilerini kayıtlarına gider olarak intikal ettirerek, KDV'lerini indirim konusu ...

Aslı Gibidir fatura geçerli mi?

Ticaret hayatında satıcı tarafından “Aslı Gibidir” onayı yapılarak alıcıya verilen fatura, uygulamada kullanılmakla birlikte geçerli belge olarak mali idare tarafından kabul edilmemektedir.

Kaybolan fatura nasıl ödenir?

Tedarikçinizin belirlediği fatura arkasında ya da internet sitesinde bulunan anlaşmalı banka şubeleri, ATM'leri, online bankacılık hizmetleri ve ödeme vezneleri gibi ödeme noktaları aracılığıyla eğer bu bilgileri biliyorsanız ya da eski faturanıza sahipsiniz kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz.

Boş fatura kaybolursa ne olur?

Uygulamada, denetim elemanları zayi edilen boş fatura ciltlerine ait hasılat takdirlerinde, varsayıma dayalı matrah takdir edebilmektedirler. Faturaların kaybolduğunun anlaşıldığı tarihe kadar ilk yapılacak iş olayın işletme içinde düzenlenecek bir tutanakla tepit edilmesidir.

Elektrik faturası faturasız nasıl ödenir?

Elektrik faturası hangi yollardan ödenebilir?
  1. Elektrik faturası ödeme yerleri ve yöntemleri:
  2. Elektrik şirketinin veznelerinden nakit veya kredi kartı ile.
  3. Anlaşmalı bankalarda gişelerden, ATM'lerden, hesaptan, internet bankacılığı, telefon bankacılığı veya otomatik ödeme ile.
Daha fazla öğe...

Aslı gibidir onayı kim yapar?

Noterlerden Diploma Aslı Gibidir Belgesi Almak Noterlerde gerçekleştireceğiniz bu işlem için, diplomanızın fotokopisi üzerine aslı gibidir damgası vurdurmanız gerekmektedir. Bunun için de noterlerde tasdik ücreti alınmaktadır.