Salisilik asit kullanırken nelere dikkat etmeli?

İçindekiler:

  1. Salisilik asit kullanırken nelere dikkat etmeli?
  2. Salisilik asit serum ne ise yarar?
  3. Salisilik asit ne zaman kullanılmalı?
  4. The Purest Solutions AHA BHA nasıl kullanilir?
  5. Salisilik asit sivilceye iyi gelir mi?
  6. Salisilik asit ve niacinamide birlikte kullanılır mı?
  7. Salisilik asit hangi kremlerde var?
  8. The Purest Glycolic Acid nasıl kullanılır?
  9. The Purest Solutions ne işe yarar?
  10. Salisilik asit nedir BHA?

Salisilik asit kullanırken nelere dikkat etmeli?

Kuru ve hassas cilt tipine sahip olanlar; bu asidi kullanırken, nemlendirici de kullanmaya özen göstermelidir. Ayrıca, salisilik asit içeren ürünleri kullanırken cildinizi güneşe karşı da korumanız gerekir. Bunun nedeni, peeling etkisine sahip olan asidin, cilt hassasiyetinizi artırmasıdır.

Salisilik asit serum ne ise yarar?

Cilt sağlığı ve güzelliğinde öne çıkan bu asit, bir beta hidroksi asiti olarak biliniyor. Yağda çözünebilen bu asit, gözeneklere nüfuz ederek, tıkanmış görünümü yok etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca sahip olduğu antibakteriyel fonksiyonlarıyla da önemli bir yere sahip. Yani bu asit, cilt sağlığın için oldukça gerekli.

Salisilik asit ne zaman kullanılmalı?

Salisilik asit içeren jel, tonik, krem ve öteki ürün çeşitleri her gün kullanıma uygundur. Fakat günlük kullanım miktarı genel olarak 2 veya 3 ile sınırlandırılır. Cildin ihtiyaçlarına bağlı olarak, her gün salisilik asit kullanılabilir.

The Purest Solutions AHA BHA nasıl kullanilir?

5 gün önce NASIL KULLANILIR? Cilt temizliğinin ardından göz çevresi haricinde iyice kurulanmış cilde nazikçe uygulanır. 10 dakika bekletilir, bol su ile durulanır. Uygulama ve durulama işlemleri sırasında göz ve göz çevresine temasından kaçınınız.

Salisilik asit sivilceye iyi gelir mi?

Salisilik asit çeşitli ürünlerde karşınıza çıkabilir. Salisilik asit hafif akneler (siyah nokta ve beyaz başlı sivilceler) için en iyi sonucu veren içeriklerden biridir. Gözenekleriniz ölü cilt hücreleri ve yağ ile tıkandığında, siyah noktalar veya sivilceler (akneler) meydana gelir.

Salisilik asit ve niacinamide birlikte kullanılır mı?

Doğru oranlarda, hassasiyet yaratmayacak şekilde formüle edilmiş ürünlerde glikolik asit ve salisilik asiti birlikte kullanabilir ve cildinin pürüzsüzleşmesini sağlayabilirsin. Bu içeriklere niacinamide de eşlik ettiğinde cildinin hassasiyet gösterme ihtimali iyice azalır.

Salisilik asit hangi kremlerde var?

Salisilik Asit Krem
  • Herbaderm Superserum 30 ml Salisilik Asit Yüz Serumu. ...
  • Nip+Fab Salisilik Asit Fix 145 ml Yüz Yıkama Jeli. ...
  • Isıs Pharma Glyco-A 10% Superficial 30 ml Glikolik Asit İçeren Peeling Etkili Krem. ...
  • Isıs Pharma 30 ml Glikolik Asit İçeren Yüzeysel Peeling Etkili Krem. ...
  • Nip+Fab Salisilik Asit Fix 75 ml Yüz Scrub.
Daha fazla öğe...

The Purest Glycolic Acid nasıl kullanılır?

NASIL KULLANILIR? Cilt temizliğinin ardından, pamuk yardımıyla tüm cilde gece uygulayınız. Uyarılar:Sadece harici kullanım içindir. Kullanmadan önce olası istenmeyen yan etkiler ve tahrişi önlemek adına cildinizin ufak bir kısmına ürünü uygulayınız, hassasiyet oluşmuyorsa ürünü kullanmaya devam ediniz.

The Purest Solutions ne işe yarar?

The Purest Solutions - Brightening Serum (Arbutin %2 + Hyaluronic Acid) NEDİR? Cilt tonu eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olur, düzenli kullanım ile daha canlı ve aydınlık bir cilt görünümü kazanılmasını destekler. ... Cilt temizliğinin ardından gündüz ve gece birkaç damla şeklinde uygulayınız .

Salisilik asit nedir BHA?

Salisilik asit, halk arasında yaygın olarak bilinenin aksine bir kimyasal değildir. Bu madde, bilimsel adı “Salix alba” olan ak söğüt ağacının yapraklarından elde edilir. Yetişkinlik döneminde yaklaşık 25 – 30 metreye ulaşan bu söğüt çeşidi, alt yüzeyinde bulunan beyaz tüylerle tanınır.