En iyi mühendislik hangisi?

İçindekiler:

  1. En iyi mühendislik hangisi?
  2. Mühendisliğin anlamı ne?
  3. Mühendis kelimesinin kökeni nedir?
  4. Mühendislik için ne okumak gerekir?
  5. Mühendis kelimesinin kökü olan hendese ne demektir?
  6. Mühendis Engineer kelimesi Latince hangi kelimenin anlamından gelir?

En iyi mühendislik hangisi?

Devlet üniversitelerine baktığımızda, en yüksek puanlar ile tercih edilen mühendislik bölümleri listesi de aşağıdaki gibidir.
  • Bilgisayar Mühendisliği.
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği.
  • Makine Mühendisliği.
  • Endüstri Mühendisliği.
  • İnşaat Mühendisliği.
  • Gıda Mühendisliği.
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği.
  • Yazılım Mühendisliği.
BE

Mühendisliğin anlamı ne?

Mühendislik deneyim ve uygulama yoluyla matematik ve fen bilimlerine ilişkin edinilen bilgilerin, doğanın sunduğu malzeme ve enerjilerin insanlığın yararına ekonomik bir şekilde kullanılması için yöntemler geliştirmek üzere değerlendirmeler yapılmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlayan meslektir.

Mühendis kelimesinin kökeni nedir?

KökenDüzenle Osmanlı Türkçesi مهندس‎ (mühendis) sözcüğünden alıntıdır. Bu Osmanlı Türkçesi sözcük ise Arapça مُهَنْدِس‎ (mühendis) (Arapçadaki geometri ya da genel olarak bilim anlamına gelen "hendese" kelimesinden gelmektedir. "mü-hendese" ise, geometriyi bilen, bilim bilen anlamına gelir.)

Mühendislik için ne okumak gerekir?

Çocukluktan beri mühendis olmak isteyen gençlerin mühendis olabilmeleri için yapmaları gereken herhangi bir üniversitenin 4 yıllık mühendislik bölümünü kazanmış ve bölümü derece ile bitirerek mezun olmuş olması gerekmektedir.

Mühendis kelimesinin kökü olan hendese ne demektir?

Arapça hnds kökünden gelen muhandis مهندس "arazi ölçen" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça handasat هندسة "arazi ölçme, geometri" sözcüğünün failidir. hendese maddesine bakınız.

Mühendis Engineer kelimesi Latince hangi kelimenin anlamından gelir?

Doğu'daki mühendis kavramının İngilizce karşılığı “engineer” ise, Latince'deki “ingenium” kelimesinden geliyor. “Doğuştan gelen yetenek, deha” anlamındaki bu kelime; icatla, mekanizmayla, makineyle ilgili çoğu Batı kelimesinin kaynağı.