Dolar işareti nereden geliyor?

İçindekiler:

  1. Dolar işareti nereden geliyor?
  2. Dolar işareti nasıl yapılır?
  3. PCDE para işareti nasıl yapılır?
  4. Klavyede TL işareti nasıl çıkar?

Dolar işareti nereden geliyor?

Dolar betimleyen ilk işaret ise 1700'lü yıllarda Kuzey Amerika'daki İspanyol kolonilerinde kullanılan İspanyol Pesosu için kullanılan “ps” işaretiydi. Zaman içinde P ile S harflerinin iç içe geçmesiyle bugün kullanılan ve ABD dolarını betimleyen $ simgesine dönüştü.

Dolar işareti nasıl yapılır?

Pek çok bilgisayar klavyesinde, 4 tuşunun altında bir de $ işareti bulunmaktadır. Yani, Dolar işaretini yazabilmek için, 4 tuşunu kullanmamız gerekiyor. Ama sadece 4 tuşuna basmak, doğal olarak sadece 4 yazmanızı sağlayacak. Bu yüzden, 4 tuşu ile birlikte Alt Gr tuşuna da basmanız gerekecek.

PCDE para işareti nasıl yapılır?

Klavyeden $ buradaki gibi dolar işareti yapmak için "AltGr + 4" tuşlarına basmanız gerekiyor. AltGr tuşuna basılı tutup ardından yukarıdaki sayılardan 4'e basarsanız "$" buradaki gibi dolar simgesi yapabilirsiniz. Yukarıdaki klavye resminden de gördüğünüz gibi Alt Gr + 4 kombinasyonu ile $ dolar simgesi yapabiliriz.

Klavyede TL işareti nasıl çıkar?

İster AltGr +T tuşlarına basarak TL simgesi yapabileceğiniz gibi isterseniz Ctrl+Alt+T tuşlarına basarak klavyede Türk lirası simgesini kullanabilirsiniz.