Varikoselin ameliyatsız tedavisi var mı?

İçindekiler:

  1. Varikoselin ameliyatsız tedavisi var mı?
  2. Varikosel embolizasyon tedavisi nedir?
  3. Varikosel ameliyatı sonrası şişlik normal mi?
  4. Varikosel iktidarsızlık yapar mı?

Varikoselin ameliyatsız tedavisi var mı?

Testis çevresinde varis oluşumu olarak tanımlanan varikosel, erkeklerin yaklaşık 'inde ortaya çıkan; ağrı, kısırlık, testis küçülmesi gibi sorunlara yol açabilen önemli bir sağlık sorunudur. Tek tedavisi cerrahi olan hastalık, günümüzde embolizasyon yöntemiyle ameliyatsız olarak tedavi edilebilmektedir.

Varikosel embolizasyon tedavisi nedir?

Varikosel embolizasyonu bu genişlemiş damarların tıkanması işlemidir. Cerrahi olarak ürologlar açık cerrahi bağlama yöntemi uygulayabilirler fakat embolizasyon yöntemi ameliyatsız bir tedavi yöntemidir ve cerrahi kadar etkindir, daha az ağrılı daha az riskli ve daha hızlı iyileşme zamanına sahiptir.

Varikosel ameliyatı sonrası şişlik normal mi?

Ameliyattan sonraki süreç hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Akman, “Varikosel ameliyatı sonrasında genellikle şişlik ve ağrı olması normal bir durumdur. Şişliğin inmesi 15-30 gün gibi bir süre zarfını bulabilir.

Varikosel iktidarsızlık yapar mı?

Total testosteron düzeyinin düşük olması sertleşme sorunu ve cinsel istek azalma gibi sorunlara yol açabilir. Bu sebeple varikosel hastalığı görülen bazı hastalarda sertleşme sorunu ve cinsel isteksizlik gibi durumlar görülebilir.