Kekin içi neden ıslak kalır?

İçindekiler:

  1. Kekin içi neden ıslak kalır?
  2. Kekin içi neden hamur gibi olur?
  3. Kek hangi ayarda pişirilir?
  4. Kek kaçıncı dakikada kabarır?
  5. Kek fanlı mı?
  6. Kalıpta kek kaç dakika pişer?

Kekin içi neden ıslak kalır?

Kekiniz daha çok kabarsın diye tarifte belirtilen miktarın dışında içerisine koyacağınız kabartma tozu, kekinizin çok çabuk kabarıp kekin içinin pişmemesine neden olacaktır. Fırını mutlaka öncesinden ısıtmaya özen gösterin. ... Fırından çıkarır çıkarmaz dinlenmesine izin vermeden keserseniz de içi pişmemiş ve ıslak kalır.

Kekin içi neden hamur gibi olur?

Kekin hamur kıvamında kalmasının ilk nedeni, tarif ölçüleri doğru uygulamaktır. ... Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Kek hangi ayarda pişirilir?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.

Kek kaçıncı dakikada kabarır?

Fırının kapağını pişme esnasında değil, kekin piştiğini düşündüğünüz zaman açmanız gerekir. Bu da minimum 45 dakikaya tekabül etmektedir. Kekin pişip pişmediğini, kekin en kabarık yerine şiş batırarak kontrol edebilirsiniz, eğer hamur şişe yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Kek fanlı mı?

Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.

Kalıpta kek kaç dakika pişer?

Kek pişme süreleri birçok farklı etkene (fırın, kullanılan malzemeler, kullanılan kalıp gibi) bağlı olmakla beraber yaklaşık 40 – 45 dakikada pişmektedir.