ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nasıl alınır?
  2. ÖSYM sonuç belgesi nereden alınır?
  3. KPSS doğrulama kodu nasıl alınır?
  4. ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi hangisi?
  5. Doğrulama Kodu KPSS sonuç çıktısı nereden alınır?
  6. Sonuç belgesi nasıl indirilir?

ÖSYM Sonuç Belgesi Kontrol kodu nasıl alınır?

Belge Sorgulama Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Doğrulama Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sayfası iletisi ile ulaşılmaktadır.

ÖSYM sonuç belgesi nereden alınır?

ÖSYS sonuç belgesini üç yerden alabilirsin. e-Devlet , ÖSYM sonuç sayfası veya bağlı bulunduğun yerdeki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi.

KPSS doğrulama kodu nasıl alınır?

https://sonuc.osym.gov.tr/ Gittikten sonra KPSS sonuç sayfaısna gidin. Daha sonra kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Karşınıza KPSS sonucunuz çıkacaktır. Sonuç sayfasında doğrulama kodu en altta yazar.

ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi hangisi?

ÖSYS Sonuç Belgesi Nedir? Sonuç belgesi, bir öğrencinin Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı'ndaki (TYT-AYT) başarısını gösteren belgedir. ÖSYS sonuç belgesi, bir öğrencinin hangi üniversiteye kaç puanla yerleştiğini ayrıntılı olarak belgeler.

Doğrulama Kodu KPSS sonuç çıktısı nereden alınır?

https://sonuc.osym.gov.tr/ Daha sonra kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Karşınıza KPSS sonucunuz çıkacaktır. Sonuç sayfasında doğrulama kodu en altta yazar.

Sonuç belgesi nasıl indirilir?

ÖSYM Sonuç Belgesi indirmek için sınav sonucunun olduğu alanda ekrana sağ tıklayıp açılan sekmede “Yazdır” sekmesine tıkla. “Yazdır” sekmesine tıkladıktan sonra açılan pencerede, sağdaki “Hedef” alanının altında yer alan “Değiştir” sekmesine tıkla ve gelen pencerede “PDF olarak kaydet” seçeneğini seç.