Tuta neyi sevmez?

İçindekiler:

  1. Tuta neyi sevmez?
  2. Domates güvesi nasıl anlaşılır?
  3. Durivo 300 SC ne işe yarar?
  4. Tuta hangi bitkilere zarar verir?
  5. Domates de bakır ne işe yarar?

Tuta neyi sevmez?

İlaçlara karşı dayanıklı olduğu gerçeği yanında bu hayvanın başka bir özelliği varmış. Tuta kelebeği kokuya karşı oldukça duyarlıymış. Bazı kokular onları çeker, bazı kokuları ise hiç sevmez, onlardan kaçarmış. ... Dolayısıyla hayvan uçup serayı terk ediyor.

Domates güvesi nasıl anlaşılır?

Domates güvesinin (Tuta absoluta) verdiği zararın en belirgin belirtileri, yapraklardaki leke şeklindeki galerilerdir. Tırtıllar yaprak ve gövdeleri tercih eder; ancak meyvenin tacının altında ve hatta meyvenin içinde de oluşabilirler.

Durivo 300 SC ne işe yarar?

Durivo 300 SC; bitkiye çabuk translaminar girişi ve yukarı güçlü sistemik özelliği sayesinde ksilem sistemiyle yukarıya taşınarak etki eden bir insektisittir. Haşere temas ve mide yolu ile kontrol altına alınır.

Tuta hangi bitkilere zarar verir?

Güney Amerika Domates Güvesi'nin larvası, Tuta absoluta, yaprağa, gövdeye ve meyvelere delerek girer ve uygulama yapılmamış bitkilerde %50-100 arasında hasat kaybı şeklinde ekonomik zarar verir.

Domates de bakır ne işe yarar?

Klorofil sentezi ise bitkinin fotosentez etkinliği ve sonuçta verim üzerinde belirleyici rol oynar. Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar. Genç yapraklar daralır ve küçülür, meyve ağaçlarında dalların uç kısımları kurur.