Takılar neden alerji yapar?

İçindekiler:

  1. Takılar neden alerji yapar?
  2. Küpe alerjisi neden olur?
  3. Imitasyona alerjisi olanlar ne yapmalı?
  4. Küpe neden kaşınır?
  5. Küpe deliği neden kaşınır?
  6. Kolye alerji yapar mı?
  7. Kulağım çok kaşınıyor ne yapmalıyım?
  8. Nikel alerjisi nasıl tedavi edilir?
  9. Nikel alerjisi olan ne yememeli?
  10. Titanyum küpe zararlı mı?

Takılar neden alerji yapar?

Takı alerjisine neden olan metallerin en başında nikel gelir. Nikel pek çok imitasyon takının ana malzemesidir. Nikel hassasiyeti olan kişilerde alerjik durumlar ortaya çıkabilir. Nikele alerjisi olan kişilerde terlemeyle birlikte vücut tepki olarak egzamayı şiddetlendirir.

Küpe alerjisi neden olur?

Altın alerjisi de kullanılan diğer takılarda olduğu gibi yabancı maddenin cilt ile teması sonucunda meydana gelir. Altın alerjisi de bir tür takı alerjisi olarak ifade edilebilir. Küpe, yüzük, kolye, bileklik veya benzeri takı malzemelerinin cilde teması sonucunda ciltte alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

Imitasyona alerjisi olanlar ne yapmalı?

İmitasyon takıların üzerine şeffaf oje sürülerek hem kararması engellenir hem de alerjik vücutlarla temas etmemesi sağlanabilmektedir. Uzun vadede kalıcı bir çözüm yolu olmasa da ojeye alerjisi olmayan kişiler bu yolu da tercih edebilir.

Küpe neden kaşınır?

Küpe takınca kaşıntı, kızarma durumları oluyorsa; bu o metale karşı alerji geliştiğini gösterir. Küpe takılmada ısrar edildikçe yara genişler, sulanır, mikrop kapabilir. Hatta enfeksiyon gelişebilir. Bu süre zarfında ve mümkünse hiçbir zaman küpe takılmaması gerekir.

Küpe deliği neden kaşınır?

Alerjik kişilerde nikel içeren küpelere dikkat etmek gerekir. Eğer bunları dikkate almamış ve taktığınız küpe deliğinin etrafı kızarık, kaşıntılı ve sulanıyor ise alerji ortaya çıkmış demektir. Bu durumda hemen küpeyi çıkarmalı ve bir uzmana başvurmalısınız.

Kolye alerji yapar mı?

Yüksek ayarlı altın ve gümüş alerji yapmıyor Özellikle kolye, küpe, yüzük, tokaların metal aksesuarları, giysilerin zımbaları ve metal düğmelerin temas yerlerinde alerjik reaksiyon görülüyorsa imitasyon metal takılardan uzak durulmalı, yüksek ayarlı gümüş ve altın takılar tercih edilmelidir.

Kulağım çok kaşınıyor ne yapmalıyım?

Kulak kaşıntısı sirke yardımıyla geçmektedir. Beyaz sirke ya da elma sirkesi size bu konuda yardım eder. Elma sirkesinden ya da beyaz sirkeden bir damla alıp kulağınızın içini temizlediğinizde; kaşıntıya son verebilirsiniz.

Nikel alerjisi nasıl tedavi edilir?

Nikel alerjisinin tedavisi yoktur. Nikele karşı bir duyarlılık geliştirdikten sonra, metalle her temas ettiğinizde bir kızarıklık (kontakt dermatit) geliştirirsiniz. Doktorunuz, tahrişi azaltmak ve nikel alerjisinin reaksiyonundan kaynaklanan kızarıklık durumunu iyileştirmek için bazı ilaçlar yazabilir.

Nikel alerjisi olan ne yememeli?

Kakao, çikolata, soya, fındık gibi maddeleri az tüketmelidir. Teneke kutudaki içecekler ve gıdalar yüksek nikel içeriği nedeniyle kullanılmamalıdır. Hayvansal ürünlerden daha az nikel içerdiğinden, et ve yumurta emniyetlidir, tuna balığı, kabuklu deniz ürünlerinde nikel miktarı yüksektir.

Titanyum küpe zararlı mı?

Medikal titanyum vücut içerisi implantlarında tercih edilen en yüksek kaliteli materyaldir. Kulak delme küpesi ve küpe üretimi için mükemmel bir materyaldir. Titanyum vücut için hiçbir zararlı madde içermez ve iyileşme sürecini hızlandıran eşsiz bir materyaldir.