Kosgeb girişimcilere ne tür bir destek sağlıyor?

İçindekiler:

  1. Kosgeb girişimcilere ne tür bir destek sağlıyor?
  2. Kosgeb hangi illere destek veriyor?
  3. Kosgeb geri ödemesiz destek ne kadar?
  4. Kosgeb neleri karşılar?
  5. KOSGEB girişimcilik belgesi için kaç puan almak gerekir?
  6. KOSGEB pandemi kredisi nasıl başvurulur?
  7. KOSGEB Uygulamalı girişimcilik Eğitimi Sertifikası ne işe yarar?

Kosgeb girişimcilere ne tür bir destek sağlıyor?

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

Kosgeb hangi illere destek veriyor?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri...) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış...) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık...)

Kosgeb geri ödemesiz destek ne kadar?

KOSGEB, girişimcilere yaş koşulu olmaksızın ve geri ödemesiz 300 bin liraya kadar destek sağlıyor. Hem de geri ödemeli 1 milyon TL toplam ödenek de alabilirsiniz. Bunun amacıyla KOSGEB doğrultusundan açılan kursa kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Kosgeb neleri karşılar?

KURULUŞ GİDERİ NELERİ KAPSAR? Yazarkasa, fatura fiş ,imza sirküsü beyannamesi, oda kayıt harcı ,il/ilçe tarım harcı ,belediye iş yeri açma ruhsatı v.b iş yeri açılış ve kuruluş giderlerini kapsar . Kira giderini kapsamaz. 2.Aşama: Ofis Donanım Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği.

KOSGEB girişimcilik belgesi için kaç puan almak gerekir?

Sınav Komisyonunca verilen notların ortalaması sözlü sınav notudur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınav sonucu KOSGEB İdaresi Başkanlığının internet sitesinden yazılı olarak duyurulur. - Giriş sınavı puanı, yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasıdır.

KOSGEB pandemi kredisi nasıl başvurulur?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

KOSGEB Uygulamalı girişimcilik Eğitimi Sertifikası ne işe yarar?

Bu belge girişimcilerin KOSGEB üzerinden alacağı hibe başvuruları için şart koşulmakta. Bu belge ile kurum bir bakıma, girişimciye verilecek hibe olanaklarının gerçekten doğru bir şekilde değerlendirilmesini amaçlamakta.