Alerji hastalığının sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Alerji hastalığının sebebi nedir?
  2. Alerjik hastalıklar nelerdir?
  3. Alerji kronik rahatsızlık mı?
  4. Alerji sinüziti tetikler mi?

Alerji hastalığının sebebi nedir?

Alerjinin yaygın tetikleyicileri arasında polenler, hayvan kepekleri, toz akarları ve havadaki küf gibi alerjenler, özellikle yer fıstığı, ağaç fıstığı, buğday, soya, balık, kabuklu deniz ürünleri, yumurta ve süt gibi bir takım yiyecekler, arı, eşek arısı veya yaban arısı gibi böcek sokmaları sayılabilir.

Alerjik hastalıklar nelerdir?

  • Alerji ve Bağışıklık Sistemi Hastalıkları (Alerjik Hastalıklar) Astım. Anafilaksi. Besin Alerjisi. İlaç Alerjileri. Göz Alerjileri. Herediter Anjioödem. Rinit. Atopik Dermatit (Egzama) Ürtiker. Kontakt Dermatit. Böcek Alerjileri. Primer İmmün Yetmezlikler (Bağışıklık Sistemi Yetmezlikleri) ...
  • Alerji İle İlişkili Hastalıklar.

Alerji kronik rahatsızlık mı?

Alerji çoğunlukla çocukluk yaşta ve ergen dönemde ortaya çıkar. Kroniktir yani ömür boyu sürer ancak bazı hastalarda yaşanan şikayetler artan yaşla birlikte azalabilir. Alerji, kişinin genetik yapısında olan bir durumdur.

Alerji sinüziti tetikler mi?

Devamlı ve mevsimsel görülen alerjik rinitler yüzde 10-20 oranında sinüzite yol açıyor. Alerjiye bağlı burun mukozasının ödemi konkaların şişmesine ve burun hava yolunun daralmasına sebep oluyor. Bunun sonucunda sinüs ağzı yolları daralarak viral ve bakteri enfeksiyonunu artırıyor.