Kara mürver fidanı nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Kara mürver fidanı nerede yetişir?
  2. Kara mürver Türkiye'de yetişiyor mu?
  3. Kara mürver evde yetişir mi?
  4. Kara mürver hangi mevsimde olur?
  5. Mürver çiçeği nerede bulunur?
  6. Kara mürver ne zaman toplanır?

Kara mürver fidanı nerede yetişir?

Mürver ağaçları genellikle Kuzey Afrika, Anadolu, Asya, Avrupa topraklarında yetişmektedir. Ülkemizde ise Marmara, Karadeniz ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilmektedir.

Kara mürver Türkiye'de yetişiyor mu?

Pehlevan, "Latince adı 'Sambucus nigra' olan kara mürver; Anadolu, Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'da yetişir. Çok sayıda türü bulunur. ... Ülkemizde ağaç formundaki Sambucus nigra ve otsu formdaki Sambucus ebulus olmak üzere 2 türü doğal olarak yetişmektedir.

Kara mürver evde yetişir mi?

Bahçelere dikilince kara mürver toprak seçmez. Saksıda da yetiştirilebilir ama saksıda işler değişir. Saksı mümkün olduğunca büyük ve geniş (genişlik çok önemli) ve toprak mutlaka humuslu doğal arazi toprağı olmalıdır.

Kara mürver hangi mevsimde olur?

Türkiye'nin Akdeniz bölgesi hariç her yöresinde yetiştirilebilir.Toplanması-Saklanması :Çiçekleri Haziran ve Temmuzda meyveleri ağustos ve eylül yaprakları Nisan'dan Temmuz'a kadar toplanıp kurutulabilir.

Mürver çiçeği nerede bulunur?

Mürver çiçeği Avrupa ve Güney Amerika'da yaygın olarak yetişen bir bitkidir. Çalı veya ağaç şeklindeki kara mürver türleri, ülkemizde Akdeniz Bölgesi dışında tüm bölgelerde kendiliğinden yetişme özelliği gösterir.

Kara mürver ne zaman toplanır?

Yetiştirildiği Yerler : Mürver ağacı dikildikten sonra hiçbir özene ihtiyaç duymaz ve kendiliğinden gelişir. Türkiye'nin Akdeniz bölgesi hariç her yöresinde yetiştirilebilir. Toplanması-Saklanması: Çiçekleri Haziran ve Temmuzda meyveleri ağustos ve eylül yaprakları Nisan'dan Temmuz'a kadar toplanıp kurutulabilir.