Polonyaya gitmek için vize gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Polonyaya gitmek için vize gerekli mi?
  2. Polonya Schengen vizesi veriyor mu?
  3. Polonya vizesi için neler gerekli?
  4. Polonya vizesi için bankada ne kadar para olmalı?
  5. Polonyaya vizesiz gidilir mı?
  6. Erasmus vizesi almak ne kadar sürer?

Polonyaya gitmek için vize gerekli mi?

Polonya'ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus(Bordo) pasaport sahiplerinin vize almaları gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır.

Polonya Schengen vizesi veriyor mu?

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.

Polonya vizesi için neler gerekli?

Polonya Turistik Vize için Gerekli Evraklar
  • Vize Talep Dilekçesi. ...
  • Vize başvuru formu. ...
  • Pasaport. ...
  • Fotoğraf. 2 adet 35x45mm ebatlarında güncel, arka fonu beyaz, daha önceden vize başvurlarında kullanılmamış biyometrik fotoğraf.
  • Kimlik Fotokopisi. ...
  • Seyahat sağlık sigortası. ...
  • Uçak rezervasyonu. ...
  • Otel rezervasyonu.
Daha fazla öğe...

Polonya vizesi için bankada ne kadar para olmalı?

Polonya'ya yapacağınız 3-5 gün konaklama süreli turistik vize başvuruları için otel ve uçak biletinizi satın almışsanız banka hesabınızda en az 4-5 bin TL para olmalıdır. 2021-2022 yılında yapacağınız Polonya turistik vizesi için bankanızda göstereceğiniz bu para yeterlidir.

Polonyaya vizesiz gidilir mı?

Polonya, T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. ... Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla vizeden muaftırlar.

Erasmus vizesi almak ne kadar sürer?

Vize işlemleri için en az 2 aylık bir süre gerekmektedir. Erasmus Hareketliliği kapsamında vize işlemlerinize yardımcı olmak için konsolosluk bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.