Izmir'deki petrol rafinerisi nedir?

İçindekiler:

  1. Izmir'deki petrol rafinerisi nedir?
  2. Tüpraş izmir rafinerisi ne zaman açılacak?
  3. Tüpraş izmir Aliağa Rafinerisi kimin?
  4. Petrol rafinerisi en çok hangi ilde yetişir?
  5. Tüpraş izmir rafinerisi satıldı mı?
  6. Tüpraş'ın kaç rafinerisi var?
  7. Tüpraşı kim sattı?
  8. Izmir Tüpraş satılıyor mu?
  9. Koç Tüpraşı kaça aldı?

Izmir'deki petrol rafinerisi nedir?

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi, Türkiye'nin İzmir ilinin Aliağa ilçesinde yer alan bir petrol rafinerisidir. ... Rafineri yıllık üç milyon ton ham petrol işleme kapasitesiyle 1972'de hizmete girdi.

Tüpraş izmir rafinerisi ne zaman açılacak?

Açıklamaya göre, faaliyete tarihinde ara verilecek. Faaliyete tarihinde başlanması öngörülüyor. Duruş nedeniyle üretimde ayda yaklaşık 250 bin ton azalma öngörüldü.

Tüpraş izmir Aliağa Rafinerisi kimin?

Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilen anonim şirket.

Petrol rafinerisi en çok hangi ilde yetişir?

Ülke petrol kaynağının yüzde doksan dokuzu batmandadır. Bu nedenle rafineri olarak üretime en yakın olanı batman rafinerisi olarak kayda geçmiştir.

Tüpraş izmir rafinerisi satıldı mı?

Türkiye Petrol Rafinerleri kısaca Tüpraş 1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'de bulunan 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. 2006 yılında Koç Holding Tüpraş'ı ihaleyle satın almıştır.

Tüpraş'ın kaç rafinerisi var?

Tüpraş Türkiye'nin en büyük şirketidir ve İzmir, İzmit, Batman ve Kırıkkale olamak üzere toplam 4 tane tesis bulunmaktadır.

Tüpraşı kim sattı?

1990 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na geçen Tüpraş 2001 yılında Petkim Petrokimya Holding'i bünyesine dahil etmiştir. 2004 yılında yapılan ihaleyle Tafneft ve Zorlu Grubu'na satılmıştır.

Izmir Tüpraş satılıyor mu?

Tüpraş, Mayıs sonunda satılıyor.

Koç Tüpraşı kaça aldı?

İhaleye 9 firma katıldı. 7 firma elendi. Indian Oil Corp. (Hindistan)-Çalık Enerji OGG, ve Koç-Shell grubu son ikiye kaldı. Çalık grubu açık artırmada çekilince Tüpraş'ın yüzde 51 hissesini açık artırma sonucunda 4 milyar 140 milyon dolar veren Koç-Shell grubu kazandı.