KOP Projesi hangi iller?

İçindekiler:

  1. KOP Projesi hangi iller?
  2. Konyanin suyu nereden gelir?
  3. KOP ne demek?
  4. Kop Okuyor Projesi Nedir?
  5. Kop neyin kısaltması?

KOP Projesi hangi iller?

Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerini içine alan KOP Bölgesi, tarih öncesi çağlardan günümüze uzanan her dönemde, kültür tarihinin önemli bir merkezi olmuş ve çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.

Konyanin suyu nereden gelir?

Bu devirde de Konya içme suyu kaynaklarinin sehrin batisindaki daglarin yamacinda bulunan Dere, Basarakavak, Tepeköy ve Sille sulari oldugu anlasilmaktadir. Bu sular, birtakim kaynaklarla da beslenerek Meram baglarina inmekte buralarda içme ve sulama suyu olarak sarfedildigi gibi bir kismi da Konya ya getirilmektedir.

KOP ne demek?

Resmi hizmet alanlarına ayrılan imar parsellerinin oluşturulması amacıyla yapılan uygulamaya, kamu tesisleri alanına tahsis (uygulamadaki adıyla kamu ortaklık payı-KOP) adı verilmektedir. Bu uygulamada, düzenlemeye giren her parselin malikinden, belirli oranlarda resmi hizmet alanlarına tahsis yapılmaktadır.

Kop Okuyor Projesi Nedir?

Programın amacı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın, KOP Bölgesi'nde yer alan illerde okuma kültürünü sürdürülebilir hale getirmek, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızın okuma yazma alışkanlıklarını geliştirmektir.

Kop neyin kısaltması?

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı