Aşk psikoloji bozar mı?

İçindekiler:

  1. Aşk psikoloji bozar mı?
  2. Aşk geçici bir duygu mudur?
  3. Aşk tam olarak nedir?
  4. Insan âşık olunca ne olur?

Aşk psikoloji bozar mı?

Bu görüşlere göre, serotonin hormonunun az salgılanması aşk acısını körükler, daha dayanılmaz hale getirir. Dolayısıyla aşık olan bir kişi yemeden içmeden kesilebilir, uyku düzeni bozulabilir ve hatta psikolojik bozukluklar yaşayabilir. Çünkü aşk bir saplantıdır, melankoli halidir.

Aşk geçici bir duygu mudur?

AŞK GEÇİCİ BİR GÖRME KUSURUDUR “Çünkü insan sevgi üreterek, sevilmek gereksinimini doyurmak ister. İşte bu süreçte; yaşarken sıkıntı verse de yüreğimizi titreten, aklımızı meşgul eden ve sürekli yaşamak isteyeceğimiz duygu olarak karşımıza çıkan aşk, geçici bir görme kusurudur.

Aşk tam olarak nedir?

Aşk kelimesinin anlamı 'bir kimseye ya da bir şeye karşı duyulan aşırı bağlılık'' duygusudur. Başka bir ifade olarak ise iki ayrı cinsin birbirine karşı duydukları bedensel ve ruhsal sevgi anlamına gelir.

Insan âşık olunca ne olur?

Aşık olan kişiler; kalbin daha hızlı çarpması, yüzün kızarması ve ellerin terlemesi gibi fiziksel tepkiler veriyor. Bu durumdan vücutta salgılanan dopamin, noradrenalin ve feniletilamin sorumlu. Dopamin yoğun mutluluk, yoksunluk ve bağımlılıkta önemli rolü oynuyor.