İş Kanunu 47 madde nedir?

İçindekiler:

  1. İş Kanunu 47 madde nedir?
  2. İş Kanunu 3 madde nedir?
  3. İş Kanunu 2 madde nedir?
  4. Iş kanunu 24 madde nedir?
  5. 4857 sayılı Kanun 25 2 maddesi nedir?
  6. İş hukukunun özel kaynakları nelerdir?
  7. Ülkemizde çalışma yaşamını düzenleyen kanunlar hangileri?

İş Kanunu 47 madde nedir?

MADDE 47. - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

İş Kanunu 3 madde nedir?

Madde 3 - Bu Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama ...

İş Kanunu 2 madde nedir?

Madde 2 - Bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi, işçi çalıştıran gerçek veya tüzel kişiye yahut tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşlara işveren, işçi ile işveren arasında kurulan ilişkiye iş ilişkisi denir.

Iş kanunu 24 madde nedir?

4857 sayılı İş kanununun 24. maddesi iş sözleşmelerinin işçi tarafından, bildirim süresi verilmeksizin ve kıdem tazminatı hakkı talep edilerek feshine ilişkin esasları düzenlemektedir. ... 4857 sayılı İş Kanunu'nun 24'üncü maddesi kapsamında kıdem tazminatına hak kazanılır.

4857 sayılı Kanun 25 2 maddesi nedir?

İş Kanunun 25. Maddesinin ikinci bendinin g fıkrasına göre 'İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi' derhal fesih nedenidir.

İş hukukunun özel kaynakları nelerdir?

-İşverenin Yönetim Hakkı:
  • İş Hukukunun Özel Kaynakları;
  • -Toplu sözleşmesi,
  • -Hizmet sözleşmesi,
  • -İşyeri uygulamaları,
BE

Ülkemizde çalışma yaşamını düzenleyen kanunlar hangileri?

Kanunlar
  • 4857 sayılı İş Kanunu.
  • 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ( mülga)
  • 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu ( mülga)
  • 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu (Kanun'un Yürürlükte olan maddeleri: m.142, m.143, Ek 36, Geçici 20, Geçici 81 ve Geçici 87)
Daha fazla öğe...