Noel Baba aslında kim?

İçindekiler:

  1. Noel Baba aslında kim?
  2. Gerçek hayatta Noel Baba var mıdır?
  3. Noel Baba aslen nerelidir?
  4. Noel Babanın numarası kaç?
  5. Noel babanın mezarı nerede?

Noel Baba aslında kim?

Bütün dünyada Noel Baba olarak tanınan Aziz Nicholaos, Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında önemli bir Lykia kenti olan Patara'da doğmuştur. M.S. 300'e doğru Patara refah içindeyken kentte yaşayan zengin buğday tüccarının bir oğlu olur ve ona Nicholaos adı verilir.

Gerçek hayatta Noel Baba var mıdır?

Nevzat Çevik, yılbaşında evlere bacadan girerek çocuklara armağan dağıttığına inanılan 'Noel Baba'nın, yaşamış, gerçek bir kişi olduğunu belirterek, "Orijinali Antalyalı, Demreli olan St. Nikholaos'tur. Antalya'da doğmuş, büyümüş ve ölmüştür. Mezarı da Antalya'dadır" dedi.

Noel Baba aslen nerelidir?

Aziz Nikolaos Müzesi, Antalya'nın Demre ilçesindeki Müze caddesinde bulunuyor. Müzeye Antalya-Demre otobüsleri ile ulaşım sağlanabiliyor. Noel Baba kilisesi, çeşitli dönemlerde inşa edilmiş bir kompleks görünümündedir.

Noel Babanın numarası kaç?

Noel Baba Hattı artık farklı dil ve ülkeler için de mevcut — yani Noel Baba'yı aramak ve kırmızı giyen adama mesaj bırakmak oldukça kolay....Noel Baba'yı 22 Farklı Saat Diliminden Arayın!
ÜlkeTelefon NumarasıDil
Amerika Birleşik Devletleri+-4000İngilizce
17 satır daha

Noel babanın mezarı nerede?

Dünyada 'Noel Baba' olarak tanınan Aziz Nikolaos, ölüm yıl dönümünde Antalya'nın Demre ilçesinde mezarının bulunduğu Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nde düzenlenen ayinle anıldı.