Bitter çikolatanın faydaları ve zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bitter çikolatanın faydaları ve zararları nelerdir?
  2. Çikolata faydalı mı zararlı mı?
  3. Çikolata neye iyi gelir?
  4. Çikolata hangi hastalıkları tetikler?

Bitter çikolatanın faydaları ve zararları nelerdir?

- Bitter çikolata antioksidan deposudur. Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan kakao oldukça fazla antioksidan etkisini yüksek miktarda göstermektedir. Bu sebeple düzenli açıdan tüketilmesi pek çok kalp ve kanser hastalıklarını engellemektedir. - Bitter çikolata stresi yatıştırarak beynin daha dingin olmasını sağlar.

Çikolata faydalı mı zararlı mı?

Çikolata sağlık için gerekli birçok mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, polifenoller ve bakır içerir. Yapılan pek çok araştırma, özellikle bitter çikolatanın düşük miktarlarda tüketildiğinde sağlığa faydalı olduğunu ortaya koyuyor.

Çikolata neye iyi gelir?

Antioksidan özelliği sayesinde çikolata, kalbi serbest radikallerin zararlı etkisine karşı korumaktadır. Anti-Stres Etki ve Mutluluk Kaynağı: Bir alkaloit olan kafein de içeren kakao, doğal bir uyarıcı ve canlandırıcıdır. Bundan dolayı çikolata çok iyi bir stres gidericidir ve anti-depresan etki göstermektedir.

Çikolata hangi hastalıkları tetikler?

Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.