Kafa ve yüz terlemesi nasıl önlenir?

İçindekiler:

  1. Kafa ve yüz terlemesi nasıl önlenir?
  2. Baş terlemesi nedir?
  3. Terlemek cildi güzelleştirir mi?
  4. Terlemek iyi olur mu?

Kafa ve yüz terlemesi nasıl önlenir?

Yüz Terlemesi Olanlar Bunları Tüketmeyin! Bu besinler; kafein, alkol, baharatlı gıdalar, şeker, sarımsak ve soğan olarak sıralanabilir. Bunun yanında taze meyve, adaçayı, tam tahıllı ekmek, kalsiyum, zeytinyağı, domates suyu ve bol soğuk su alımı terlemelerin azalmasına olanak sağlar.

Baş terlemesi nedir?

Vücuttaki hormon seviyesinin değişikliğe uğraması: Hamilelik sırasında veya menopoz dönemlerinde oluşan aşırı kafa terlemesi hormonların seviyesinin değişmesinden kaynaklanır. Ayrıca hipertroit terleme yaşayan hastanın kafasında yüzünde veya tüm vücudunda aşırı terleme yaşamasına sebep olmaktadır.

Terlemek cildi güzelleştirir mi?

Ter bir miktar antibiyotik içerir böylece cildin üzerinde bulunan bakterilerle savaşır. Ayrıca terlemek derinin gözeneklerini açarak cildin yapısını tonunu düzeltip pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Terlemek iyi olur mu?

Terleme, ağır ve kronik hastalıklardan kurtulmada elbette bir çözüm değildir ancak hafif bir soğuk algınlığı gibi, kişiyi çok fazla etkilemeyecek hastalıklarla mücadelede önemli bir yardımcıdır. Kişilerin metabolizmasına göre değişmekle birlikte gün içerisinde terleme yoluyla zararlı maddelerin %30'u vücuttan atılır.