Tavuk suyu Yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tavuk suyu Yemeği nasıl yapılır?
  2. Tavuk suyu çorbasına sarımsak konur mu?
  3. Tavuk suyuna sarımsak konur mu?
  4. Yoğurt çorbasına et bulyon konur mu?

Tavuk suyu Yemeği nasıl yapılır?

Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.

Tavuk suyu çorbasına sarımsak konur mu?

Un, yoğurt, yumurta, tuz ve tavuk suyundan iki çorba kaşığı alarak bir kapta çırpın. Tavuğu pişirdiğiniz suya unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Sarımsakları ezin ve doğradığınız tavukla beraber çorbaya ekleyerek kaynatın. Pişen çorbayı kaselere koyun.

Tavuk suyuna sarımsak konur mu?

İçerisindeki didiklenmiş tavuklar ile protein dokusu bol, tavuk suyu ile ise vitamini yüksek bir çorba hazırlayacak, ezilmiş sarımsaklarla aromatik bir lezzet elde edeceksiniz.

Yoğurt çorbasına et bulyon konur mu?

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Pirinçler yıkanır ve su dolu tencerede yumuşayana dek pişirilir,içerisine tavuk bulyon atılır. Ayrı yerde un ve yoğurt karıştırılır ve kaynamakta olan çorbaya terbiye yapılır. 2-3 dakika daha pişirilir ve margarinle erittiğimiz kuru nane eklenir, karıştırılır. Afiyet olsun.