Trafik Tescil belgesini kim verir?

İçindekiler:

  1. Trafik Tescil belgesini kim verir?
  2. Üzerime kayıtlı araç olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  3. Trafik tescil işlemleri nerede yapılır?
  4. Tescil işlemleri nelerdir?

Trafik Tescil belgesini kim verir?

Araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemlerini kayıt altına almakla sorumlu olan noterler, araçların tescil belgeleri ile plakalarını verecek. Türkiye Noterler Birliği tarafından belirlenen durumlarda araçlar için araç tesciline ilişkin geçici belge ile gerekli diğer belgeleri düzenleyecek.

Üzerime kayıtlı araç olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Adıma Kayıtlı Araçları Nereden Öğrenebilirim? Adınıza kayıtlı tüm araçların listesine ve bu araçlara ait sigorta, ceza, borç, muayene gibi tüm bilgilere e-Devlet araçlarım sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Trafik tescil işlemleri nerede yapılır?

·Gerçek kişiler adına yeni kayıt tescil işlemleri MERNİS'de kayıtlı yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunda, ·Tüzel kişiler adına yeni kayıt tescil işlemleri ticaret sicil gazetesinde yayımlanmış merkez veya şubesinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunda, Yapılmaktadır.

Tescil işlemleri nelerdir?

Ticaret siciline kaydolunması gereken işlemler tescil,tadil veya terkin şeklinde olmaktadır.Tescil,bir olayın sicile geçirilmesi olup,tadil,daha önceden sicile kaydedilmiş kayıtların değişitirilmesini veya düzeltilmesini,terkin ise sicile yazılmış bulunan bir olay ya da durumun ortadan kaldırılmasına yönelik silinme ...