Domates güvesine hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Domates güvesine hangi ilaç kullanılır?
  2. Domates güvesine ne iyi gelir?
  3. Domates güvesi nasıl olur?
  4. Capito zirai ilaç ne işe yarar?
  5. Kelebek kovmak için ne yapılır?
  6. Tuta absoluta pupa tipi nedir?
  7. Domates te kurt olur mu?
  8. Domates Kurtlanir mi?
  9. Tunga ilaç ne ise yarar?
  10. Minik kelebek nasıl kurtulurum?
  11. Güveyi ne uzaklaştırır?
  12. Evde güve kelebeği nasıl yok edilir?
  13. Güveyi ne önler?
  14. Domates güvesi kışı nasıl geçirir?
  15. Tuta absoluta nereden geldi?

Domates güvesine hangi ilaç kullanılır?

Tuta absoluta (Domates güvesi) mücadelesinde; Bacillus thuringiensis var.aizawai strain ABTS-1857 35000DBM/mg (Florbac) +2kg toz şeker+100ml Decis uygulama sonuçları.

Domates güvesine ne iyi gelir?

Domates güvelerini yakalamanın bir başka yolu da su tuzağı kurmaktır. 40-60 cm'lik su dolu kapların içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatınız. Kenarlarına, feromon kapsülleri koyunuz. Feromona gelen güveler suya düşerek ölmektedir.

Domates güvesi nasıl olur?

Ergin kelebekler geceleri aktiftirler ve gündüzleri yaprakların arasında saklanırlar. Yumurtalarını, genellikle yaprak altına, tomurcuk ve olgunlaşmamış yeşil domates meyvelerinin taç yapraklarına bırakır. Bir dişi yaşam süresi boyunca 120-260 adet yumurta bırakabilir. Yumurtalar 4-5 gün içinde açılır.

Capito zirai ilaç ne işe yarar?

Capito iki farklı aktif maddenin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş SC (Süspansiyon konsantre) formülasyonunda bir insektisittir. Bu iki aktif maddeden biri olan Indoxacarb; kontakt ve mide zehiri etkilidir. ... Abamectin ise mide zehiri ve kontakt etkili bir insektisit ve akarisittir.

Kelebek kovmak için ne yapılır?

Lavanta, kekik ve nane yeniden güve oluşumunu engellemek için yardımınıza koşuyor. Aktarlardan alabileceğiniz kurutulmuş lavanta, kekik ve naneyi eşit miktarda karıştırıp kumaş keselere koyarak dolaplara yerleştirin. Bir başka çözüm yolu da çay ağacı yağı. Bu yağı dolapların içine sürebilirsiniz.

Tuta absoluta pupa tipi nedir?

Pupa: Kahverenkli yaklaşık 6 mm boyundadır. ... Çevre koşullarına bağlı olarak toprak ya da yaprakta açtıkları galerilerin içinde oluşturdukları beyaz bir kokon içinde pupa olur. Tuta absoluta. Yüksek üreme potansiyeline sahiptir.

Domates te kurt olur mu?

Domateste Yeşilkurt yanlarda da sarı renkli birer bant daha bulunur. Pupa 20 – 23 mm boyunda olup önceleri yeşil, daha sonra kızıl kahverengine dönmektedirler. Kışı toprakta pupa döneminde geçirir. Kelebekler ilkbaharda tahminen nisan sonu veya mayıs başından itibaren görünmeye başlar.

Domates Kurtlanir mi?

Yaprakta ve meyvede açılan galerilerde zararlının siyah renkteki pislikleri görülmektedir. Domates güvesi, domateslerin kurtlanarak pazar değerinin kaybolmasına sebep olur ve meyvede açılan galerilere sekonder mikroorganizmaların yerleşmesiyle çürümeler meydana gelir.

Tunga ilaç ne ise yarar?

Zararlının tüm larva dönemlerine karşı etkin olması nedeniyle mükemmel bir etkinlik ve uzun süreli koruma sağlar. Sindirim ve kontakt olmak üzere çift etki mekanizmasına sahiptir. İlaçlamadan çok kısa bir süre sonra zararlının beslenmesi kesilir ve hızlı birşekilde ölümler başlar, bitkilerde minimum zarar oluşur.

Minik kelebek nasıl kurtulurum?

Lavanta, kekik ve nane yeniden güve oluşumunu engellemek için yardımınıza koşuyor. Aktarlardan alabileceğiniz kurutulmuş lavanta, kekik ve naneyi eşit miktarda karıştırıp kumaş keselere koyarak dolaplara yerleştirin. Bir başka çözüm yolu da çay ağacı yağı. Bu yağı dolapların içine sürebilirsiniz.

Güveyi ne uzaklaştırır?

- Sirke karışımı ile beraber mutfak dolapları temizlenebilir. - Dolaba sedir koymak suretiyle güveleri kaçınmak mümkündür. - Biberiye ya da kekik gibi farklı baharatları kullanarak güveler uzak tutulabilir. - Aynı zamanda lavanta ve defne yaprağı gibi farklı kokulara sahip ürünler de kullanılabilir.

Evde güve kelebeği nasıl yok edilir?

Evdeki güvelerden kurtulmanın yollarından ilki sirkeli su ile tüm dolapları silmek ve elektrikli süpürge ile süpürmektir. Dolabın tüm köşelerini detaylı silmelisiniz. Sirke, dolabınızda tekrar güvelerin ortaya çıkmasını engeller. Bunun için 1 ölçü sirke ile 2 ölçü suyu karıştırın.

Güveyi ne önler?

Ayrıca güvelere doğal çözüm olarak mevsimi olmayan giysilerinizi koyduğunuz saklama kutularının, poşetlerin ya da hurçların içerisine lavanta, sabun, kurutulmuş limon kabukları veya defne yaprağı torbası koymayı unutmamalısınız. Bu kokular, giysi güvelerini uzaklaştırır.

Domates güvesi kışı nasıl geçirir?

Kışı pupa döneminde toprakta geçirir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk erginler mart ayının sonunda (8-12ºC sıcaklık ve %62-75 nem) görülür. Zararlının en kısa döl süresi 31 gün olup, yılda 5 döl verir. Kışı pupa olarak toprakta geçirir.

Tuta absoluta nereden geldi?

Tuta absoluta Güney Amerika kökenli en önemli domates zararlısıdır. İlk olarak Arjantin'de 1964 yılında görülmüştür. Zararlı Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvator, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela'da bulunmaktadır. Zararlı EPPO'nun A1 karantina listesinde yer almaktadır.