Ev ipotekli ihtiyaç kredisi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ev ipotekli ihtiyaç kredisi nasıl alınır?
  2. Ipotekle kredi çekilir mi?
  3. Kredili ev teminat gösterilir mi?
  4. Ipotekli ihtiyaç kredisi hangi banka veriyor?
  5. Ipotekli ihtiyaç kredisi vadesi ne kadar?
  6. Ipotekli ihtiyaç kredisi en fazla ne kadar?

Ev ipotekli ihtiyaç kredisi nasıl alınır?

Koşullar
  1. 18 yaşından büyük olunmalı, risk ve istihbaratta olumsuzluk olmamalıdır.
  2. Gelir belgelenmelidir.
  3. Kredinin taksiti, hane halkı aylık ortalama gelirinin P'sini geçmemelidir.
  4. Teminat olarak konut/işyeri ipoteği alınır.
  5. Kredi hayat sigortası yaptırılır.

Ipotekle kredi çekilir mi?

Kullanmak istediğiniz ihtiyaç kredisi tutarının yüksek ya da gelirinizin kredi geri ödemeleri için yetmediği durumlarda size ait ev, arsa, araba gibi bir malınız varsa bu malı teminat olarak göstererek ipotekli kredi kullanabilirsiniz.

Kredili ev teminat gösterilir mi?

Kredi kullanarak satın alınan konuta banka, kullanılan kredinin tutarı kadar birinci dereceden ipotek koyuyor. ... Banka, alıcı için krediye onay verirse, ipotek koyan banka yeni bankayla görüşüyor ve satıcıya verilecek nakit para bloke çek olarak tahsis ediliyor ve tapuda konuta 2. dereceden ipotek konuluyor.

Ipotekli ihtiyaç kredisi hangi banka veriyor?

İpotekli olarak ihtiyaç kredisi kullanacaklar için 3 tavsiye edeceğimiz banka Akbank'tır. Banka müşterilerine sadece konut ipotekli olarak ihtiyaç kredisi vermektedir. İpotek edilecek olan konutun tapu aslı yada fotokopisi ile ihtiyaç kredinizi yüksek miktarlar da Akbank üzerinden kullana bilirsiniz.

Ipotekli ihtiyaç kredisi vadesi ne kadar?

İpotekli ihtiyaç kredilerinin vadesi BDDK kararı ile en fazla 60 ay olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Ekspertiz değerinin %80'ine kadar kredi kullanma imkânı ile yüksek tutarlı kredi talebinizi karşılamanız mümkündür.

Ipotekli ihtiyaç kredisi en fazla ne kadar?

Bu kısıtlama, ipotekli ihtiyaç kredisinin eğitim ve konut tadilatı nedeni ile kullanılması durumunda, bir istisna olarak 120 ay vadeye kadar uzatılmaktadır. İhtiyaç kredilerinde gelirinizin ortalama olarak en fazla 12 ile 15 katına kadar kredi verilmektedir.