Turkuaz nasil bir renk?

İçindekiler:

  1. Turkuaz nasil bir renk?
  2. Turkuaz hangi renge yakındır?
  3. Neden turkuaz?
  4. Camgöbeği hangi renklerden oluşur?
  5. Su yeşili ile hangi renk uyar?
  6. Acik maviye hangi renkler yakisir?

Turkuaz nasil bir renk?

Turkuaz kelimesi, Türkiye'nin Akdeniz sahillerinin renginden esinlenilerek türetilmiştir. Fransızca Türk kelimesinin söylenişinden türemiştir. Turkuaz ya da "Türk mavisi", camgöbeği renginin hafifçe mavi tonudur. Rengin isminin turkuaz taşından (firuze) geldiği de söylenmektedir.

Turkuaz hangi renge yakındır?

Turkuaz rengi pek çok kişi tarafından çok sevilen bir renktir. Ancak mevzu başka renklerle birlikte kullanmaya geldiğinde ise akla soru işaretleri düşmeye başlar. Kırmızı, sarı, krem ve mor renkleri turkuaz rengi ile başarılı kombinler yapabileceğiniz renklerdir.

Neden turkuaz?

turkuaz kelimesi, türkiye'nin akdeniz sahillerinin renginden esinlenilerek türetilmiş, fransızca türk kelimesinin söylenişinden türemiş bir sözcük. turkuaz ya da “türk mavisi”, camgöbeği renginin hafifçe mavi tonu anlamına geliyor. bu tarihi bağ nedeniyle turkuaz rengin devlet kurumlarında tercih edildiği biliniyor.

Camgöbeği hangi renklerden oluşur?

Camgöbeği, RGB renk sisteminde yeşil ve mavi renklerinin karışımıyla elde edilen renk.

Su yeşili ile hangi renk uyar?

Su yeşili ile hangi renk kombinlenir sorusunda en yumuşak ve soft uyum için toz pembe öneriyoruz. Toz pembe ve pembenin diğer tonları su yeşili ile şiirsel bir görünüm yakalamanızı sağlar. Özellikle su yeşili abiye kombinlerinde su yeşili abiye üstüne şal olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Acik maviye hangi renkler yakisir?

Açık mavi ile uyumlu renkler koyu renkler olarak bilinir. Siyah, kahverengi, lacivert, koyu yeşil, açık mavi renklerle tam uyum gösterir. Bunun yanında koyu mor oldukça sıra dışı kombinler ortaya çıkartmanıza yardımcı olur.