Ev sahibi evi satarsa kiracı hakları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ev sahibi evi satarsa kiracı hakları nelerdir?
  2. Ev satılırsa ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkarabilir?
  3. Ev sahibi istediği zaman evden çıkarabilir mi?
  4. Ev satıldığında kiracı evden çıkmak zorunda mıdır?

Ev sahibi evi satarsa kiracı hakları nelerdir?

Ev Sahibi Evde Kiracı Varken Evi Satarsa Kiracının Hakları İmzalanan kira sözleşmesi korunur. Kiracı, evin yeni sahibi ile eski kontrat çerçevesinde ev sahibi, kiracı ilişkisini korumaya devam eder. Yeni ev sahibi ile tekrar kontrat yapılmasına ihtiyaç yoktur.

Ev satılırsa ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkarabilir?

EĞER EV SATILIRSA... "Kiracı içerdeyken taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir. Bu durumda satın alma tarihinden itibaren 6'ncı ayın sonuna kadar kiracı içerde kalmaya devam eder. 6'ncı ayın sonunda çıkmazsa tahliye davası açılabilir.

Ev sahibi istediği zaman evden çıkarabilir mi?

Ev sahipleri, sözleşme devam ettiği sürece kiracıyı istediği an evden çıkaramaz. Haklı gerekçeler varsa öncelikle kiracıya ihtarname çekilir. Bir yılda iki ihtarname gönderilen kiracı için tahliye kararı çıkarılabilir.

Ev satıldığında kiracı evden çıkmak zorunda mıdır?

6- Ev satılırsa kiracı evden çıkmak zorunda mı? Evde kiracı varken, taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi, kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir. Bu durumda satın alma tarihinden itibaren altıncı ayın sonuna kadar kiracı içeride kalmaya devam edebilir.