Norveç ne zaman gezilir?

İçindekiler:

  1. Norveç ne zaman gezilir?
  2. Norveç de deniz var mı?
  3. Norveç nasıl bır yer?
  4. Norveç soğuk bir ülke midir?

Norveç ne zaman gezilir?

Ülkede ılıman iklimin görülmesinin başlıca nedenleri Atlas okyanusu ve Gulf Stream sıcak su akıntısıdır. Bu sıcak su akıntısı ülkenin yıl boyunca sıcaklığının düşmesini engellemektedir. Norveç'e seyahat edecekseniz eğer seyahatinizi Nisan ve Eylül ayları arasında anlayabilirsiniz.

Norveç de deniz var mı?

Norveç Denizi; Kuzey Atlas Okyanusu, Grönland Denizi ve Norveç arasında kalan deniz. Deniz tıpkı Kuzey Atlantik Okyanusu gibi soğuk ve oksijence zengindir. Batısında İzlanda, güneyinde Faroe Adaları ve Shetland Adaları; doğusunda Norveç ve kuzeyinde Norveçe bağlı Jan Mayen'in arasındadır.

Norveç nasıl bır yer?

Norveç şaşırtıcı güzellikte ve egzotik bir doğaya sahiptir. 4 mevsim de dengeli geçer; yazlar sıcak ve kışlar soğuktur. Şehirlerde bile kendinizi doğaya yakın bulabilirsiniz. İklim doğanın bir parçasıdır ve buradaki doğa sizi etkileyecek düzeydedir. Deneyimleriniz unutulmaz olabilir.

Norveç soğuk bir ülke midir?

Norveç'in kuzey ve doğusu ile güney ve batısında farklı iklim şartları hüküm sürmektedir. Ülkenin doğusundaki dağlık bölgelerde yağış miktarı batıya kıyasla daha düşüktür. Başkent Oslo ve çevresi gibi yükseltisi düşük bölgeler ise sıcak ve güneşli yazlara ancak yağmurlu baharlar ve karlı kışlara sahiptir.