Zona tedavisi için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Zona tedavisi için ne yapılır?
  2. Zona nedir neden olur tedavisi?
  3. Stres zona yapar mi?
  4. Zona sinirsel midir?
  5. Zona nasıl hastalıktır?

Zona tedavisi için ne yapılır?

Yetişkinlerde zona hastalığı çocuklara göre daha ciddi bir seyir izleme eğilimindedir ve asiklovir ya da valasiklovir etken maddesine sahip antiviral ilaçlar tedavi amacıyla reçetelendirilebilir. Bu ilaçlar özellikle döküntünün ortaya çıkmasını takiben ilk 24-48 saat içerisinde etkilidir.

Zona nedir neden olur tedavisi?

Zona hastalığı uyku halindeki virüslerin tekrar aktive olması sonucu oluşur. Üzerinde bulunduğu sinirin etkili olduğu cilt bölgesinde bölgesel bir iltihaplanma ve döküntü gelişimine neden olur. Ağrı bu bölgedeki iltihaplanma ile etkilenen sinir hücreleri vasıtası ile hissedilir.

Stres zona yapar mi?

Bağışıklık sisteminin zayıflaması (yorgunluk, hastalıklar, ilaçlar vb nedenlerden dolayı), depresyon stres, travma zona hastalığını tetikleyen etkenler arasında yer alıyor.

Zona sinirsel midir?

Zona hastalığında erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Bunun nedeni, zonanın sinirleri etkileyen bir hastalık olmasıdır.

Zona nasıl hastalıktır?

Zona hastalığı, ağrılı kızarıklıklar biçiminde ortaya çıkan, viral kaynaklı bulaşıcı bir sinir enfeksiyonudur. Normal şartlar altında zona, vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, sadece birçok durumda gövdenin sol ya da sağ tarafını saran tekli bir kabarcık şeridi olarak görünür.