Hipoglisemi ölüme neden olur mu?

İçindekiler:

  1. Hipoglisemi ölüme neden olur mu?
  2. Hipoglisemi nasıl gecer?
  3. Kan şekeri kaça düşerse tehlikeli olur?
  4. Hipoglisemi ilaçsız tedavi edilir mi?
  5. Hipoglisemi kaç olmali?

Hipoglisemi ölüme neden olur mu?

Hızlı bir şekilde tedavi edilmeyen hipoglisemi bilinç kaybı ya da titreme nöbetlerine yol açabilir veya ölüm ile sonuçlanabilir.

Hipoglisemi nasıl gecer?

Hipoglisemiden şüphe ediliyor ise; yapılması gereken ilk şey, kan şekerinin ölçülmesidir. Bulguların yanı sıra, kan şekeri 70 mg/dl'nin altındaysa hemen hipoglisemi tedavisine başlamak gerekir. Hipoglisemi; tokken ortaya çıkmışsa 2 tane kesme şeker yemek ya da bir çay bardağı meyve suyu tüketmek faydalı olacaktır.

Kan şekeri kaça düşerse tehlikeli olur?

Baş ve karın ağrısı, solukluk, bulanık görmeye başlama, konuşma zorluğu, uyuşukluk, terleme, taşikardi (kalp atım hızının artması) orta şiddetteki hipoglisemiye işaret ederken, ağır hipoglisemide şeker düzeyi 50 mg/dl'nin çok daha altına düşer ve beynin şekersiz kalması sonucunda bilinç kaybı oluşabilir.

Hipoglisemi ilaçsız tedavi edilir mi?

Çünkü birkaç istisna dışında hipogliseminin tedavisi yok. Ayrıca hipoglisemiyi yönetmenin de öyle pek kolay bir şey olmadığını hatırlatalım. Bu iş bilgi, dikkat ve yaşam tarzı değişikliği gerektiriyor. Özellikle beslenme yanlışlarınızdan vazgeçip yaşam tarzınızı değiştirmezseniz, bu işi başarmanız zorlaşıyor.

Hipoglisemi kaç olmali?

Düşük kan şekeri diğer adı ile hipoglisemi; kan şekerinin 50 mg/dL'nin altına inmesidir. Normalde kan şekeri açlıkta 60 mg/dL'nin altına inmez.