Kızlık zarını görmek mümkün mü?

İçindekiler:

  1. Kızlık zarını görmek mümkün mü?
  2. Kizlik zari nerde kac cm içeride?
  3. Kızlık zarı bozulursa adet görülür mu?
  4. İlişkiye girdikten sonra regl değişir mi?

Kızlık zarını görmek mümkün mü?

Hayır. Kızlık zarını incelemek için dışarıdan baktığınızda görmeniz pek mümkün değildir. Çünkü kızlık zarı 2-3 cm içeride kalmaktadır. Özellikle kilolu bayanlarda cilt altı yağ dokusunun kalınlığından ötürü kızlık zarı (hymen) daha derinlerde 4-5 cm içeride olabilmektedir.

Kizlik zari nerde kac cm içeride?

Kızlık zarı vajinanın 2-3 cm içerisinde ortası boş, damar ve sinirsel ağdan zayıf, yapı itibarı ile ağız içi mukoza yapısına benzeyen ortasındaki boşluk yaklaşık 1,5 cm civarı olan anotomik bir yapıdır. Penis, parmak yada başka herhangi bir cismin girmesi zarda yırtılmaya yol açabilir.

Kızlık zarı bozulursa adet görülür mu?

Kızlık zarının vücudun hormonal düzeni üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Normal şartlarda kızlık zarı bozulduktan sonra organik sebeplere bağlı olarak adet günleri değişmez. Ancak psikolojik nedenlere bağlı dolaylı bir etkilenme görülebilir. Kızlık zarı bazı kadınlar için oldukça önemli bir yapıdır.

İlişkiye girdikten sonra regl değişir mi?

İlk cinsel ilişkinin ardından regl döneminin uzaması normaldir. Farklı çeşitlerde kızlık zarları vardır. Bu kızlık zarlarının yapısına göre; âdet dönemi ağrılı, acılı, uzun, yoğun, kısa geçebilmektedir. Bu nedenle genç kızların âdet kanamaları bekaretin bozulmasından sonra değişiklik gösterebilir.