Elde lekelenme neden olur?

İçindekiler:

  1. Elde lekelenme neden olur?
  2. Elde yaşlılık lekesi nasıl geçer?
  3. Vajinadan kahverengi lekeler neden olur?
  4. Lentigo neden olur?

Elde lekelenme neden olur?

Güneşe maruz kalma aşırı melanin üretimine yol açabilir, bu da yüzünüzde, ellerinizde ve boynunuzda kahverengi lekelerin oluşmasına neden olur. Cildinizde melanin üreten melanosit adı verilen bir madde vardır. Melanosit aşırı uyarılırsa çok fazla melanin üretebilir. Güneş, karanlık noktaların bir numaralı nedenidir.

Elde yaşlılık lekesi nasıl geçer?

NASIL HAZIRLANIR? Bir tatlı kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı limonu bir bardağın içinde karıştırın ve karışımı 5 dakika bekletin. Ardından yaşlılık lekelerinin üzerine bir pamukla sürün. Bir ay boyunca haftada 3 kez uygulayarak lekelerin açılmasını sağlayın.

Vajinadan kahverengi lekeler neden olur?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Lentigo neden olur?

Solar Lentigo, yüz ve el sırtı gibi güneşe gören yerlerde ortaya çıkan sarı kahverengi lekelere denir. Ortaya çıkmasında en önemli etken genetiktir fakat genel olarak, açık tenli ve uzun müddet güneşte kalan kişilerde meydana gelir.