tip 2 diyabet hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. tip 2 diyabet hastalığı nedir?
  2. Tip 2 diyabet öldürür mü?
  3. Şeker hastalığı ne gibi hastalıklara yol açar?
  4. Yüksek şeker ne gibi hastalıklara yol açar?

tip 2 diyabet hastalığı nedir?

Tip 2 diyabet genellikle 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülen diyabet tipidir. Pankreasın yeterli miktarda insülin salgılayamaması veya salgılanan insülinin yeterli derecede kullanılmaması nedeniyle kan şekerinin yükselmesi durumudur. Bu tip diyabetiklerde rahatsızlık uzun yıllar klinik olarak belirti vermeyebilir.

Tip 2 diyabet öldürür mü?

Tip 2 şeker hastalığı tedavi edilmezse hayat kalitesini düşürebilecek hatta ölümle sonuçlanabilecek ciddi komplikasyonlar görülebilir. Tip 2 şeker hastalığı (diyabet) ciddi bir rahatsızlıktır ve tip 1 şeker hastalığının aksine genellikle yetişkinlikte gelişir.

Şeker hastalığı ne gibi hastalıklara yol açar?

Diyabetin yol açtığı 5 hastalık
  • Kalp Hastalıkları Diyabetin yol açtığı kalbi besleyen koroner damarlardaki olaylar en çok ölüme yol açan sebeplerin başında geliyor. ...
  • Damar Hastalıkları ...
  • Görme kaybı ...
  • Böbrek Yetmezliği. ...
  • Sinir sistemi hastalıkları

Yüksek şeker ne gibi hastalıklara yol açar?

Diyabet hastalığında dikkat edilmesi gerekenler ve önerilen tedavi ilkelerine uyulmadığı durumlarda kan şekerinin yüksek seviyelerde seyretmesi, başta nöropati (sinir harabiyeti), nefropati (böbreklerde hasar oluşumu) ve retinopati (göz retinasında hasar oluşumu) olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açar.