Çağdaş ın anlamı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Çağdaş ın anlamı ne demektir?
  2. Çağdaş kelimesi Türkçe mi?
  3. Çağdaş ismi Kuran'da geçiyor mu?
  4. Türkiyede kaç çağdaş var?
  5. Çağdaş bir kişilik ne demek?
  6. Çağdaş ülke ne demek?
  7. Çağdaş kız ismi mi?
  8. Ege ismi kuranda geçiyor mu?
  9. Çağdaş kız ismi mi erkek ismi mi?
  10. Çağdaş değer nedir?
  11. Modernlik nedir ne demek?
  12. Modernite ne demek TDK?

Çağdaş ın anlamı ne demektir?

Çağdaş isminin anlamı: 1. Aynı çağda yaşayan. 2. Bulunulan çağın koşullarına uygun olan. 3. Yaşıt.

Çağdaş kelimesi Türkçe mi?

Arapça kökenli bir kelime olan çağdaş sözcüğünü anlamı, ' aynı çağda yaşayan'dır.

Çağdaş ismi Kuran'da geçiyor mu?

Çağdaş İsmi Kuranda geçiyor mu? Kuran'da Çağdaş ismi geçmemektedir.

Türkiyede kaç çağdaş var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 10.321 tane Çağdaş ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 477 sırada. Yani Türkiye'de her 2,265 kişiden biri Çağdaş. İstanbul'da ise toplam 2.285 tane.

Çağdaş bir kişilik ne demek?

aynı çağda, aynı zaman diliminde yaşayan herkes çağdaştır… .. Bulunulan çağın anlayışına, şartlarına uygun olan, çağcıl, modern, asri…

Çağdaş ülke ne demek?

Çağdaş devlet denilince üyelikten daha ziyade halkın gelecek kaygısı olmadan huzur içinde yaşaması akla geliyor. Kültür düzeyi yüksek toplumlar ancak eğitimin iyi olduğu ülkelerde oluşabilir. ... Çağdaş devletin diğer bir özelliği de halkının sağlığına verdiği önemdir.

Çağdaş kız ismi mi?

Çağdaş isminin anlamı çağa uygun olan ya da aynı çağda yaşayan demektir. Bu anlamı ile her iki cins için uygun görülse de kelimenin söyleniş şekli ve kulağa hitap edişi erkek bebekler için daha uygun olarak değerlendiriliyor. Aileler çağdaş ismini erkek bebeklerine verebilir.

Ege ismi kuranda geçiyor mu?

Ege adı Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Farklı ve güzel anlamları ile beraber minik yavrunuz için verebileceğiniz en özel isimler içerisinde geliyor.

Çağdaş kız ismi mi erkek ismi mi?

Çağdaş isminin anlamı çağa uygun olan ya da aynı çağda yaşayan demektir. Bu anlamı ile her iki cins için uygun görülse de kelimenin söyleniş şekli ve kulağa hitap edişi erkek bebekler için daha uygun olarak değerlendiriliyor. Aileler çağdaş ismini erkek bebeklerine verebilir.

Çağdaş değer nedir?

Çağdaş değerler bilim ve teknolojinin sonuçlarına göre değişen toplumsal hayatın içinde üretilen değerlerdir. Bunlar başka kültürlere ait taşınan değerler değil, toplumun kendi temel dinamiklerine göre üretilen değerler olması gerekir.

Modernlik nedir ne demek?

Modernlik, akılcı, bilimsel, teknolojik ve idarî etkinliğin ürünlerinin yaygınlaştırılmasıdır.”(1). “Modern” terimi de yeni kazanılmış ve formule edilmiş bilgilerin durumunu ifade etmek için ortaya atılmıştır. Ama güncel olandan, yerleşmiş ve gelenekselleşmiş olandan ayrı olan anlamına da gelir.

Modernite ne demek TDK?

Modernite, Avrupa'da yaklaşık olarak 17. yüzyıl civarında ortaya çıkan, zamanla tüm dünyaya yayılan toplumsal değerler sistemine ve organizasyonuna verilen isimdir. Genel anlamda gelenek ile karşıtlık ve ondan kopuşun; bireysel, toplumsal ve politik yaşam alanlarının tamamındaki dönüşümü ya da değişimidir.