Özel plaka kaç para 2020?

İçindekiler:

  1. Özel plaka kaç para 2020?
  2. Özel plaka için nereye başvurulur?
  3. Plaka değişikliği nasıl olur?
  4. Özel plaka nasıl alınır?

Özel plaka kaç para 2020?

Şahsi olarak özel plaka almak istiyorsanız da kimlik belgesi yeterlidir. Şahsınız için alacağınız özel plaka için vermeniz gereken özel plaka vergisi de yine şirketlerde olduğu gibi 5 ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Bazı plakalar için 250 bin TL'ye kadar istenen rakamlar olabiliyor.

Özel plaka için nereye başvurulur?

Notere giderek, işlemleri başlatın. Ancak notere girmeden önce eski plakanızı sökün. Notere işlem sırasında eski plakalarınızı verin. Satış işlemi sonrasında noterden aldığınız belgelerle, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na giderek işlemi tamamlayın.

Plaka değişikliği nasıl olur?

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Özel plaka nasıl alınır?

Ancak notere girmeden önce eski plakanızı sökün. Notere işlem sırasında eski plakalarınızı verin. Satış işlemi sonrasında noterden aldığınız belgelerle, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na giderek işlemi tamamlayın. Plakanızı burada bastırarak ortalama 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde teslim alabilirsiniz.