Gül sabunu neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Gül sabunu neye iyi gelir?
  2. Gül sabunuyla saç yıkanır mı?
  3. Gül sabunu günde kaç defa kullanılır?
  4. Gül sabunu nasıl yapılır?

Gül sabunu neye iyi gelir?

- Anti bakteriyel özelliği bulunan gül sabunu ciltteki yağ ve kirleri derinlemesine temizler. - Ciltteki yağ dengesini düzene sokar. - Tırnak çatlamalarına iyi gelerek, tırnak sağlığı için kullanılır. - Yağ bezeleri küçültüp bunları da yok eder.

Gül sabunuyla saç yıkanır mı?

8. Gülün besleyici ve nemlendirici özelliği sayesinde gül sabunu saçlar üzerinde de etkilidir. Saç derisini nemlendiren gül sabunu, saç köklerini besleyip yeni saç tellerinin çıkmasını sağlar. Bununla birlikte kepek oluşumunu azaltarak saçlarınızı canlandırıp daha güçlü hale gelmesini sağlar.

Gül sabunu günde kaç defa kullanılır?

Gül sabununun sayılan faydalarını görebilmek için en az 2 ay boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa düzenli kullanmanız gerekmektedir. Gül sabununu yüz bakım ve temizliğinizde kullanacak iseniz gül sabununu elinizde iyi bir şekilde köpürtüp yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Gül sabunu nasıl yapılır?

Gül Sabunu Yapılışı: Eriyen sabun bazı içerisine gül yaprağını ve doğal esansı koyun ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız karışımı mumlu kapı üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Karışımın kuruması yaklaşık 3 gün sürebilmektedir. Kuruduğunda doğal gül sabununuzu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.