DEPAKİN ile hangi ilaçlar kullanılmaz?

İçindekiler:

  1. DEPAKİN ile hangi ilaçlar kullanılmaz?
  2. DEPAKİN şurup yan etkileri nelerdir?
  3. DEPAKİN nasil bir ilaç?
  4. DEPAKİN saç döker mi?
  5. Depakin migren tedavisinde kullanılır mı?
  6. Depakin kan düzeyi nedir?
  7. Depakin bağımlılık yapar mı?
  8. Depakin ilacı kimlere verilir?
  9. Epilepsi ilaçları saç döker mi?
  10. Depakin seviyesi kaç olmalı?
  11. Hangi antidepresanlar saç döker?
  12. Kan sulandırıcı saç döker mi?

DEPAKİN ile hangi ilaçlar kullanılmaz?

DEPAKİN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Malarya (sıtma) tedavisinde kullanılan meflokin adlı ilaç ve epilepsi (sara) hastalığının tedavisinde kullanılan lamotrijin adlı ilaç ile birlikte kullanımı önerilmez.

DEPAKİN şurup yan etkileri nelerdir?

ilacı kullanan çocuğunuzda tekrarlayan kusmalar, aşırı yorgunluk, karın ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, iştah kaybı, üst karın ağrısı, bulantı, deride ve göz aklarında sararma, bacaklarda şişme, genel keyifsizlik ve epilepsi durumunuzda kötüleşme meydana gelirse hemen doktorunuza söyleyiniz.

DEPAKİN nasil bir ilaç?

DEPAKİN, antiepileptikler (epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. DEPAKİN, epilepsi (sara) adı verilen bir merkezi sinir sistemi hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Birçok epilepsi türünün tedavisinde etkilidir.

DEPAKİN saç döker mi?

Geçici ve doza bağlı saç dökülmesi. (Saçlar yeniden çıktığında öncekine göre daha kıvırcık olabilir). Bunlar DEPAKİN'in yaygın (100 hastanın 1-10'unda görülebilen) yan etkileridir. Bunlar DEPAKİN'in yaygın olmayan (1000 hastanın 1-10'unda görülebilen) yan etkileridir.

Depakin migren tedavisinde kullanılır mı?

Sara ilaçları: Migrende koruyucu olarak kullanılanları Valproik asit (Depakin), Topiramat (Topamax) ve Gabapentin'tir.

Depakin kan düzeyi nedir?

Valproik asit (Depakin), 400-2000 mg/gün verilebilir. (serum kan düzeyi: 40-140 mg/l).

Depakin bağımlılık yapar mı?

Psikiyatride kullanılan ilaçlar bağımlılık yapar mı? Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, cipralex, efexor, lustral, paxil, prozac, anafranil vb..), antipsikotikler (risperdal, zyprexa, zeldox, seroquel vb..), duygudurum düzenleyiciler (lityum, depakin, convulex, tegretol vb..) bağımlılık yapmazlar.

Depakin ilacı kimlere verilir?

DEPAKİN, epilepsi (sara) hastalığının tedavisinde kullanılır. Birçok epilepsi türünün tedavisinde etkilidir. DEPAKİN, bipolar bozukluklara (ruhsal durumdaki zıt yönlü değişiklikler) bağlı maninin (taşkınlık nöbeti) tedavisinde ve tedaviye cevap veren hastalarda sürdürüm tedavisi olarak kullanılabilir.

Epilepsi ilaçları saç döker mi?

Saç dökülmesine yol açan ilaçlara dikkat edin. Bunların başlıcaları şunlardır: Kanser, tansiyon, romatizma, epilepsi, tiroid hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçlar, doğum kontrol hapları ve A vitamini.

Depakin seviyesi kaç olmalı?

Valproik asit (Depakin), 400-2000 mg/gün verilebilir. (serum kan düzeyi: 40-140 mg/l).

Hangi antidepresanlar saç döker?

Antidepresan ilaçlar da telogen saç kaybına neden olabilirler. Bunlardan en fazlaneden olan fluoksetindir. Fluoksetine bağlı saç dökülmesi bir kaç ay içerisinde başlamakla beraber süre 1 yıla kadar uzayabilir.

Kan sulandırıcı saç döker mi?

Düzenli kullanılması gereken kan sulandırıcılar, bazı kalp ilaçları, hormon içerikli ilaçlar da saç dökülmesini tetikleyebiliyor.