Isparta Eğirdir Gölü nerede?

İçindekiler:

  1. Isparta Eğirdir Gölü nerede?
  2. Eğirdir Gölü ne girilir mi?
  3. Eğridir Gölü hangi ilde?
  4. Tuz Gölü nerede hangi ilde?
  5. Eğirdir Gölü nereden beslenir?
  6. Eğirdir ismi nereden geliyor?
  7. Hangi şehirde Tuz Gölü hangi şehirde?
  8. Beyşehir Gölü nerede hangi şehirde?
  9. Eğirdir Gölü Konya kaç kilometre?

Isparta Eğirdir Gölü nerede?

Eğridir gölü, Isparta ilinin Eğridir ilçesinde yer alıyor. İç Anadolu bölgesinde yer alan bu göl, doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Eğridir Gölü, Türkiye'nin dördüncü büyük harikasıdır.

Eğirdir Gölü ne girilir mi?

Eğirdir Gölü Plajı Ayrıca duşları ve soyunma kabinleri de bulunuyor. Günübirlikçiler içinde aracınızla giderek mavinin her tonunun bulunduğu güzel Eğirdir'de yüzüp dönmek mümkündür.

Eğridir Gölü hangi ilde?

1. Eğirdir Gölü:Isparta ili hudutları içinde olduğu kadar Göller Bölgesinin de en önemli göllerinden birisi Eğirdir Gölüdür. Eğirdir Gölü, Sultan ve Karakuş Dağları'nın arasında ve il alanının ortasında yer almaktadır.

Tuz Gölü nerede hangi ilde?

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi idari olarak Ankara, Konya ve Aksaray illeri sınırları içindedir. Tuz Gölü; İ Anadolu Bölgesi'nde, doğudan Kızılırmak Masifi, güneyden Obruk, batıdan Cihanbeyli ve kuzeyden Haymana platolarıyla çevrili çukur alanın kuzeydoğusundaki en alçak bölümünde yer almaktadır.

Eğirdir Gölü nereden beslenir?

Göl kaynak sularından başka, civardaki pınarlardan da beslenmektedir. Bunların başlıcaları, Gençali'nin yanından çıkan ve hemen göle giren Kanlı Palamut Pınarı, bu pınarın hemen güneyinde bulunan Karaot Avlığı Pınarı ile Tırtar altından çıkan Koca Pınar ve Havutlu Pınarlarıdır.

Eğirdir ismi nereden geliyor?

HALK BİLİMİ Zamanın birinde Eğirdir'de yaşayan bir bey, eşi ve çocuklarıyla birlikte Sivri Dağı eteklerinde avlanmaya çıkar. Bey orada bir geyik görür, okunu gerer ve geyiğe atar. ... Böylece Eğirdir ismi ilk defa söylenmiş ve bu yöreye verilmiş bir isim olarak kalmıştır.

Hangi şehirde Tuz Gölü hangi şehirde?

Türkiye'nin en büyük olan üçüncü gölü Tuz Gölü günümüzde İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. En çok aranan göller arasında yer alan Tuz Gölü Ankara'nın ilçesi olan Şereflikoçhisar sınırlarına oldukça yakındır. Tuz Gölünün diğer kıyısı ise Ankara Konya yolu üstündeki Cihanbeyli ilçesinde yer alır.

Beyşehir Gölü nerede hangi şehirde?

Beyşehir Gölü
KonumAkdeniz, Türkiye
Koordinatlar37°47′0″K, 31°33′0″D
ÇıkışlarıÇarşamba Çayı
Havza ülkeleriTürkiye, Konya, Isparta
11 satır daha

Eğirdir Gölü Konya kaç kilometre?

Mesafe ve Yakıt Detayları
UlaşımMesafeSüre
Araç Yolculuğu252 Km3 saat 19 dakika
Uçak Yolculuğu147 Km41 dakika