Pembe lotus çiçeği neyi simgeler?

İçindekiler:

  1. Pembe lotus çiçeği neyi simgeler?
  2. Pink Lotus ne demek?
  3. Lotus çiçeği nasıl bir şey?
  4. Lotus çiçeği kendini nasıl temizler?
  5. Lotus çiçeği sembolü kime ait?

Pembe lotus çiçeği neyi simgeler?

Manevi olarak yüksek bir değerdedir. Pembe lotus çiçeği aydınlanmayı ifade eder. Mor lotus çiçeği maneviyat ve asilliği temsil eder. Kırmızı lotus çiçeği merhamet, şefkat ayrıyeten aşk ve tutkuyu ifade eder.

Pink Lotus ne demek?

Pembe lotus çiçeği aydınlanmayı simgeler. Kırmızı lotus sevgi ve tutkuyu yani kalbi temsil eder. Merhamet, şefkat gibi anlamları vardır. Mavi lotus bilgi ve bilgeliği temsil eder.

Lotus çiçeği nasıl bir şey?

Lotus çiçeği, Nelumbo cinsinden yağmur ormanlarında, batalık ve çamurluk sulak alanlarda yaşayan bitki türlerine verilen addır. Aynı zamanda Kutsal Lotus, Hint Lotusu, Amerikan Lotusu olarak da farklı isimlerle bilinmektedir. Çok yıllık su bitkisidir.

Lotus çiçeği kendini nasıl temizler?

Lotus çiçeği kendini sürekli temizleyerek her daim saf ve duru bir görünüm sunar. Üzerine en ufak toz parçası geldiğinde hemen yapraklarını sallar ve tozu belli bölgeye doğru iter. Yağmur yağmaya başladığında, yaprağının üzerine düşen yağmur damlalarını, üzerindeki kirli bölgelere aktarmaktadır.

Lotus çiçeği sembolü kime ait?

Budizm'in de en önemli öğreti sembolü olan mor lotus çiçeği, bazı kültürlerde maneviyatı temsil eder. Lotus çiçeği anlamı, dövme olarak kullanılmasında da etkili olmuştur. Ruhsal temizliğin simgesi olan Lotus mitolojide de oldukça önemlidir.