Yunanistan vize veriyor mu?

İçindekiler:

  1. Yunanistan vize veriyor mu?
  2. Yunanistan vize işlemleri kaç gün sürer?
  3. Schengen vizesi kaç günlük çıkar?
  4. Ilk vize kaç günlük verilir?

Yunanistan vize veriyor mu?

1 . Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize rejimi, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımıza da vize zorunluluğu getirmektedir.

Yunanistan vize işlemleri kaç gün sürer?

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar? Yunanistan'a seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 7 ile 15 iş günü bir süre aralığında gerçekleşmektedir.

Schengen vizesi kaç günlük çıkar?

Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz. Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.

Ilk vize kaç günlük verilir?

İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.