Atatürk Diyarbakırda ne kadar kaldı?

İçindekiler:

  1. Atatürk Diyarbakırda ne kadar kaldı?
  2. Gazi Köşkü nasıl bir yerdir?
  3. Gazi Köşkü kimin?
  4. Gazi Köşkü ne zaman yapıldı?
  5. Atatürk Diyarbakır'a ne zaman geldi?
  6. Atatürk Diyarbakır'da ne yaptı?
  7. Diyarbakır Atatürk Köşkü nerede?

Atatürk Diyarbakırda ne kadar kaldı?

Büyük önderimiz 19 yılları arasında farklı görevlerle şehrimizde bulunmuş ve 100 günü aşkın bir süre şehrimizde kalmıştır.

Gazi Köşkü nasıl bir yerdir?

Gazi Köşkü, sadece tarihi bir bina olarak değildir. Çevresindeki yeşillikler ve Ağaçlarıyla bir mesire alanı şeklindedir. Bahçesinde Çay-Kahve içebileceğiniz, Yemek yiyebileceğiniz, sevdiklerinizle birlikte gezip dolaşabileceğiniz, harika zaman geçirebileceğiniz bir yerdir.

Gazi Köşkü kimin?

I. Dünya Savaşı sırasında Atatürk'ün Diyarbakır'da Kolordu Komutanı iken karargâh olarak kullandığı köşk, 1937 yılında Diyarbakır Belediyesi tarafından satın alınarak Atatürk'e armağan edilmiştir.

Gazi Köşkü ne zaman yapıldı?

Gazi Köşkü Tarihi ve Hakkında Bilgi Gazi Köşkü 15. yüzyılda inşa edilmiştir. Ayrıca köşk Akkoyunlu Devleti eseri olarak da bilinmektedir. I. Dünya Savaşı sırasında Atatürk Diyarbakır'a gelmiştir.

Atatürk Diyarbakır'a ne zaman geldi?

Cumhurbaşkanı olarak yılında Diyarbakır'a gelen Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaretinin 83'üncü yıl dönümü, Yenişehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Diyarbakır'da ne yaptı?

Atatürk, Çanakkale Savaşından sonra 1916 yılı şubat ayı sonlarında 16. Kolordu Komutanı olarak Doğu, cephesinde görevlendirilmiş, günü Kolordu Karargahı olan Diyarbakır'a gelmiştir. Diyarbakır surlarının dışındaki Semanoğlu Köşkü Atatürk'e verilmiştir.

Diyarbakır Atatürk Köşkü nerede?

Diyarbakır Atatürk Köşkü, Diyarbakır surlarının 2, 5 Km. güneyindedir.