Yarasa kakası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yarasa kakası ne kadar?
  2. Guano gübresi nedir?
  3. Yarasa gübresi ne zaman verilir?
  4. Yarasa gübresi organik mi?
  5. Yarasa gübresi neye iyi gelir?

Yarasa kakası ne kadar?

yarasa2 (1).mp4. Yaklaşık üç saatte 500 kovaya kadar ulaşan dışkılar, gübre olarak, 2300 dolardan alıcı buluyor. Besin değeri oldukça yüksek dışkının bir kilogramının değeri bir günlük asgari ücrete denk.

Guano gübresi nedir?

Guano, esasen penguen ya da karabatak gibi deniz kuşlarının dışkılarından oluşan bir madde. 19. yüzyılda tarımda çok popüler olan bir gübredir. Kökeninin doğal ve organik olmasına rağmen tarımsal üretimde kullanılan ilk yapay gübrelerden kabul edilir.

Yarasa gübresi ne zaman verilir?

En az 4-5 uygulama yapılır. Topraktan verilen kimyasal gübreler 1/3oranında azaltılır. Fındık ağaçlarında kök uygulaması seyrelti oranı 25 litre su 500 cc gübre ile 500 gr Turkuvaz mikron toz yarasa gübresi karıştırılarak Mart ayı başlarında uygulanır.

Yarasa gübresi organik mi?

Organik yarasa gübresi doğal ortamdan alınmış Yarasa dışkısının son derece teknolojik kontrollü işlenmesi ile elde edilir. Azot Fosfor ve Potasyum içerir organik fosforun hammaddesidir. Organik madde oranı yüksektir.

Yarasa gübresi neye iyi gelir?

Bitkilerin bağışıklık sistemini geliştirerek hastalıklara ve zararlılara karşı direncini artırır. Pazardaki gübrelerin çoğunun aksine, yarasa gübresi kokusuzdur. Organik fosforun ham maddesi olarak dünya da kabul görür. Fosfor yarasaların tükettiği böcek ve sineklerin kanatları altında bulunan kın tabakasından gelir.