Kinoa kısır nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kinoa kısır nasıl yapılır?
  2. Karabuğday kısırı nasıl yapılır?
  3. Kinoalı bulgur pilavı nasıl yapılır?
  4. Karabuğday kokusu nasıl giderilir?
  5. Chialı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Kinoa kısır nasıl yapılır?

Kinoalı Kısır Yapılışı: Su yüzeyine çıkacak olanları ayıklayın. - Suyunu süzdüğünüz kinoayı bir tencereye boşaltın. Üzerine yaklaşık 2 bardak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. - Bir kaba domates ve biber salçasını koyup karıştırdıktan sonra bu karışıma kinoaları ekleyin.

Karabuğday kısırı nasıl yapılır?

Süzülen karabuğday tanelerini hala ılıkken derin bir kaseye alın. Tuz , biber ve salçaları ekleyerek iyice karıştırın. Soğuduktan sonra doğradığınız yeşillikleri, limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Başka bir servis kabına aktarıp çayın yanında servis edin.

Kinoalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Bir kapta bulgur, kinoa ve ufak ufak doğranmış domates kurusunu iyice karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağda karıştırdığımız pilav harcımızı 5 dakika kavuruyoruz. Üzerine tuz ve suyunu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağımızı ekleyerek 5 dakika kadar pişiriyoruz.

Karabuğday kokusu nasıl giderilir?

Greçka, kendine has keskin kokusu olan bir besin maddesidir. Bu koku çoğu kişi için rahatsız edicidir. Kokuyu azaltmak için pişirme öncesi bol su ile yıkama gerekir. Ayrıca koku sizi rahatsız ediyor ise çiğ karabuğday ve çiğ karabuğday unu tercih etmeniz daha akıllıcadır.

Chialı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Chialı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri güzelce ayıklayıp bol suda yıkıyoruz.
  2. Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı koyup üzerine yıkanmış pirinci, 2 yemek kaşığı chia tohumunu, tuzu ve suyu ilave edip altını açıyoruz. ...
  3. Kaynamaya başlayınca altını orta ateşe gelecek şekilde kısıyoruz.
Daha fazla öğe...