Bebeklerin yanaklarında neden kızarıklık olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerin yanaklarında neden kızarıklık olur?
  2. Bebeğin kuruyan cildine ne sürülür?
  3. Sudocrem bebeğin yüzüne sürülür mü?
  4. Deri soyulmasına hangi krem iyi gelir?
  5. Yüzdeki pul pul dökülmeler nasıl geçer?

Bebeklerin yanaklarında neden kızarıklık olur?

Bebeklerde kızarma ve kabarmaların genel nedenleri, sinek ısırığı, pişik, cilt kuruluğu, sıcak döküntüsü, kurdeşen, sivilce, besin alerjisi, diğer alerjiler gibi durumlar olabilir. Özellikle bebeklerde dönemsel olarak pişikler görülebilir.

Bebeğin kuruyan cildine ne sürülür?

Kuru cilt ve egzamanın en önemli (ve önleyici) tedavisi, cildi iyice nemlendirmektir. Çocuğunuzu her gün 10 dakikadan fazla olmayacak şekilde ılık suyla yıkayın ve bunun ardından nemli cilde yoğun bir nemlendirici uygulayın. İyi nemlendiricilere vazelin ve yoğun kremler gibi yağlı merhem türleri dahildir.

Sudocrem bebeğin yüzüne sürülür mü?

SUDOCREM her alt değişimi sırasında ince bir tabaka halinde bebeğin bez ile temas eden tüm bölgesine sürülür. Özellikle bebeklerde emekleme döneminde diz ve dirseklerde oluşan kızarıklık ve tahrişi önlemek için kullanılabilir.

Deri soyulmasına hangi krem iyi gelir?

Vazelin, pek çok vitamin açısından zengin bir üründür. Deri soyulması için de kısa sürede hızlı sonuç verir. Derinin soyulduğu bölgeye günde birkaç defa vazelin sürmeniz önerilir. Soyulan derinin çok hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve soyulma sırasında oluşan kaşınmanın önüne geçer.

Yüzdeki pul pul dökülmeler nasıl geçer?

Pul pul dökülen cildinizi nemlendirmek ve yatıştırmak için zeytinyağı doğal bir nemlendirici görevi görür. Cildinizi besleyen yağ asitlerini yanı sıra içeriğindeki E vitamini ile kuruluk ve pul pul dökülmeleri durdurur. Süt ile cildinizi nemlendirebilir ve ölü cilt hücrelerinin ciltten uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.