Hipoglisemik ne demek?

İçindekiler:

  1. Hipoglisemik ne demek?
  2. Hipoglisemi nasil geçer?
  3. Reaktif hipoglisemi tanısı nasıl konulur?
  4. Hipoglisemi tanısı nasıl konulur?

Hipoglisemik ne demek?

Hipoglisemi, bireyin kan şekerinin, yani glikoz seviyesinin normal değerlerinden daha düşük olması durumuna verilen isimdir.

Hipoglisemi nasil geçer?

Hipoglisemiden şüphe ediliyor ise; yapılması gereken ilk şey, kan şekerinin ölçülmesidir. Bulguların yanı sıra, kan şekeri 70 mg/dl'nin altındaysa hemen hipoglisemi tedavisine başlamak gerekir. Hipoglisemi; tokken ortaya çıkmışsa 2 tane kesme şeker yemek ya da bir çay bardağı meyve suyu tüketmek faydalı olacaktır.

Reaktif hipoglisemi tanısı nasıl konulur?

İlk ortaya çıkan bulgu, reaktif hipoglisemi adını verdiğimiz şeker düşme ataklarıdır. En önemli özelliği; açken değil, yemek yedikten sonra hipoglisemi atakları olmasıdır. Bu kişilerin şeker yükleme testi veya insülin direnci testi yaptırmaları gerekmektedir.

Hipoglisemi tanısı nasıl konulur?

Belirtileri taşıyan bir kişinin hasta olup olmadığının anlaşılması için hipoglisemi testi yapılması gerekir. Bu test sırasında vücuda bir miktar şeker yüklemesi yapılır. Bir süre sonra kan testi yapılarak kandaki şeker seviyesi ölçülür. Şeker seviyesinin belli bir oranın altında olması durumunda tanı konur.