Sperm Kültür Testi Nedir?

İçindekiler:

  1. Sperm Kültür Testi Nedir?
  2. Özel hastanelerde sperm testi nasıl yapılır?
  3. Sperm kültüründe neye bakılır?
  4. Ejakülat kaç olmalı?
  5. Sperm testi sonucu yanlış çıkabilir mi?

Sperm Kültür Testi Nedir?

Özel Semen Analiz Testleri: Semen kültürü: Semen örneğindeki olası bir enfeksiyonun tespiti için kullanılır. Sperm fonksiyon testleri: Spermin dölleme kabiliyetini ölçmeye yönelik testlerdir.

Özel hastanelerde sperm testi nasıl yapılır?

Yaklaşık 2 ile 5 gün kadar cinsel perhiz uygulamış olan erkek, sperm testi için bir odaya alınır. Burada bulunan steril kabın içine meninin konmasının ardından kap incelenmesi için hızla laboratuvara gönderilir. Laboratuvara ulaşan sperm örneği, semen analizi için özel cihaz ve tekniklerle incelenir.

Sperm kültüründe neye bakılır?

Testin anlamı: Semende enfeksiyon oluşturabilecek bakterilerin saptanması ve izolasyonu amacıyla çalışılır. Gerekli örnek: Steril ve ağzı kapalı bir kap içine alınan taze semen örneği soğuk zincir şartlarında gönderilmelidir.

Ejakülat kaç olmalı?

Normal sperm sayısı bir mililitrede bulunan menideki spermi ifade eder. Bu değerde 15 milyon ile 200 milyon arasında tüm miktarlar normaldir. Mililitre başına 15 milyondan daha az spermi olan ya da ejakülat başına 39 milyondan az olan spermler düşük sperm sayısı olarak kabul edilir.

Sperm testi sonucu yanlış çıkabilir mi?

Dolayısıyla da yanlış çıkma ihtimali düşüktür. Ancak hasta sperm testi yaptırmak için örnek alırken dikkat etmesi gerekenlere mutlaka dikkat etmelidir. Eğer numune spermin içine su, sabun, idrar ve benzeri gibi başka bir sıvı karışır ise test sonucu yanlış çıkabilir.